Työ jatkuu!

Torstai 17.6.2021 - Reijo


Vaikka äänimäärä tippui huomattavasti, niin valituista valtuutetuista kuitenkin puolenvälin paikkeilla. Aika erikoiset vaalit Parkanon osalta. Äänimäärät tippui lähes joka porukalla. KD/ Parkanon puolesta ryhmä sai lähes 20% äänistä ja nousi ryhmistä toiseksi kepun jälkeen. Puolet ryhmän äänistä keräsi varakansanedustaja Turunen. Varmaan osittain vaikutti monen äänisaaliin tippumiseen. Tosin myöskin äänestäjien määrä väheni yli 400 äänestäjällä. Se on jotenkin käsittämätön paikka, että joillekin kuntavaalien äänestys on liian raskasta. Valittamassa kuitenkin ollaan hyvin helposti. Kuntavaalit yksilön kannalta ovat kuitenkin tärkeimmät vaalit. Vaalit on käyty ja pulinat pois, näin Virolais Jussia siteeraten.

Seuraava vaihe on ryhmien väliset neuvottelut luottamushenkilöpaikoista. Ilmeisesti näihin neuvotteluihin lähdetään vielä ennen juhannusta. Ryhmällemme, eli Turuselle kuuluu ilman muuta valtuuston, tai hallituksen pj:n paikka. Kumpikin paikka työllistää kohtuullisen paljon, jos sen hoitaa asiallisesti. Aikanaan, kun tuolla valtuuston pj:n paikalla olin, sai kyllä useita päiviä kuukaudessa olla erilaisissa tehtävisä. Mm. Parkanolaisia yrityksiä ja yrittäjien terveisiä käytiin kuuntelemassa viikottain eri yrityksissä. Nyt on vähän viestiä tullut, että tämä toiminta ei kaupungin puolelta olisi ollut yhtä aktiivista. Ehkä taas tilanne paranee!

Vaalien tulos oli koko maassa aikalailla odotettu. Persuille ennustettu jytkyvoitto jäi osittain suutariksi. Vertailu viime vaaleihin näytti tuloksena paremmalta, kuin olisi ollut ehkä edellisiin eli 2013 kuntavaaleihin. Parkanossa paikkajakautuma oli tasainen. Täälläkin persut saavutti edellisvaalien 2013  tason, eli 6 paikkaa. Keskusta tippui reilusti myöskin vertailussa edellisiin vaaleihin. Viime vaaleissa auttoi KD:n vaaliliitto. Kokoomus oli suurinpiirtein omalla tasollaan ja vasemmisto hävisi 3 paikkaa. Joka tapauksessa yhteistyökykyä tarvitaan tulevassa kunnan päätöksenteko koneistossa. Löytyykö sitä kaikista ryhmistä. Sen aika näyttää.

Jos ja kun näyttää valitettavasti siltä, että maakuntasote on menossa eteenpäin, niin kunnan taloudessa tullaan näkemään monia ikäviä asioita. Meillä taisi kaikki ryhmät lupailla sotepalveluiden säilymistä nykyisellä hyvällä tasolla ja samalla lääkäripäivystyksen säilymistä ympäri vuorokauden. No, vasemmistohan tätä ei toki luvannut, kun niiden agendana on kaataa koko ulkoistettu sotesopimus. Tulemme vielä näkemään täällä ajan jolloin "itketään" ulkoistetun sotesopimuksen loppumista. Itku on silloin myöhäistä. Siitä saamme kiittää kepua ja muita hallituspuolueita. Kihniöläisten ei sen jälkeen tarvi miettiä mitä tehdään vanhalle sairaalalle. Se voidaan vaikka museoida, kun soten seurauksena toiminnot loppuvat. Sama tilanne päivystysten loppumisen lisäksi on Parkanon vuodeosastolla. Näkee ken elää!