Hellekesää!

Torstai 1.7.2021 - Reijo


Niin se kesä taas pikkuhiljaa siirtyy syksyn puolelle. Ihan selkeä syksyn tuntu, kun kaadetun heinän tuoksu tulee nenään aamulenkillä. Tosin helteitä luvataan riittävän jopa Elokuulle asti. Jos tämä ei ole ilmastonmuutosta, niin mikä sitten. Ainakin näin lyhyellä tähtäimellä. Viinikkajoessa tuli jo kuitenkin talviturkki heitettyä. Ei viime kesänä ollut näin pitkää hellejaksoa. Tällä viikolla yritetään mökkeillä Kihniön Pyhäniemessä mitä ehditään, mutta tuo puutarhakin vaatii kastelua päivittäin, joten täytyy ainakin osin käyttää varajärjestelmää (tyttäriä) kastelussa.

Jokin päivä sitten Alfa TV:llä keskusteltiin ilmastonmuutoksesta. Osa ainakin oli hyvin vihreitä poliittiselta suuntaukseltaan. Aika erikoinen toteamus oli, että länsimäissa eletään itsekkäästi ilmastoasioissa. Länsimaatko ovat vihreiden mielestä syyllisiä ilmastomuutokseen. Entä Kiina, Venäjä, Intia, muu Aasia ja koko Afrikka, sekä Amerikka, niissäkö ei ole ongelmia. No, Venäjänkin jotkut määrittelevät länsimaaksi ainakin urheilussa. Euroopan mestaruksistakin kilpailee Venäjä, joka ennen kai laskettiin Aasian maihin?  Täältä Pietarilaisesta euroopasta tuotiin taas potkupallofanien mukana uusia koronavariantteja satamäärin Suomeenkin. Kiuru selittelee lepsua rajakäytäntöä televisiossa " kyllähän me, mutta ne poijat". Kun näyttää siltä, ettei ihmisillä ole mitään omaa kontrollia, niin silloin pitäisi yhteiskunnan toimia. Onko potkupallo niin tärkeää, etä sen takia vaarannetaan satojen ihmisten terveys? Mää vaan kysyn?

Onhan tämä maailman meno ja joidenkin asioiden arvostus mennyt ihan kirjaimellisesti "pyllylleen". Järjestetään jotain pride kulkueita jonkun määrätynlaisten ihmisten erikoisuuden esilletuomiseksi. Miksi ei heteroille pidetä mitään vastaavia kulkueita? Jotkut pöllöt jopa maalaavat katuja sateenkaariväreillä ja jopa Turkukin taisi lähteä maalipurkkeineen mukaan. Vähissä ovat oikeat ja tärkeät asiat. Ihmiset saa mun puolestani olla mitä ja minkälaisia haluavat, mutta miksi pitää joitakin erikoisryhmiä korostaa ja tuoda esille.   Mukaan näyttää lähteneen jopa Karhu oluen valmistaja tölkin kuvituksellaan. Se on ainakin varmaa, että sen yhden kaljapurkin jonka mahdollisesti aion kesällä ostaa, siinä ei ole karhun kuvaa!

Vaikka paikallispolitiikassa vielä vedetään henkeä ja kokouksia ei juuri ole, niin muuta askaretta riittää. Toki luottamuspaikkaneuvotelut käydään vielä tämän kuun aikana loppuun niin, että Elokuussa on valmis paketti. Muuta kokoustapahtumaa kuitenkin tällekin viikolle. Pari yhtiökokousta ja Saarijärvelläkin vielä eläkeyhdistyksen järjestämä kolmen päivän kurssitapahtuma myöhemmin.