Luottamuspaikat jaettu!

Torstai 15.7.2021 - Reijo


Viinikkajoki on näyttänyt parhaita puoliaan tänä kesänä. Ei se vesi nyt kovin lämmintä ole, mutta virkistävää. Uintikertoja on tullut jo enemmän kuin moneen kesään. Viime viikonloppuna Saarijärvellä ei uiminen Heralammessa kovin kiehtonut, kun vesi näyttää vähän vihertävältä. Liekö levää, vai kasvillisuudesta lähtevää vihreyttä. Muuten kyllä viikonloppu meni mukavasti hyvässä seurassa. Pohojalaisittaan Valokkia, eli Suomuurainta käytiin keräämässä 10 litraa. Sillä varmaan ensi talvi pärjätään. Marjoja näyttää tulevan hyvin. Myöskin mustikoita runsaasti. Toisin paikoin kyllä aika pieniä. Sen verran helteistä keliä, että täytyy miettiä lähteäkö ajelemaan kohti pohjoista vielä heinä-elokuun aikana. Oulussa velipojalla tarttis käväistä ja mahdollisesti sieltä jotain retkeä. Saa näkee miten ehtii. Saarijärvellä vielä syyskokous ja pian alkaa taas kuntatoiminnotkin. Ja tietysti Tampereen Lapinniemessäkin yksi viikko:

Näihin aikoihin on monena kesänä oltu Porin Suomi areenassa. Nyt jää TV seurantaan siltäkin osin. Pari vuotta sitten, kun viimeksi oltiin, niin Halla-aho paiskasi kirjeellä. Oltiin vissiin väärässä porukassa ja siitäkös herra otti nokkaansa. Eipä tuolla väliä. Mukava, kun ei harmita yhtään. Mukava olla joukossa, jota ei tarvi hävetä.

Parkanossa saimme luottamuspaikka neuvottelut Maanantaina päätökseen. Tulevassa kaupunginhallituksessa jatkan 1 varapuheenjohtajan paikalla. Siinä me entiset persut ja entiset siniset sitten jatkamme Klasu puheenjohtajana kepusta ja minä varana KD:sta. Neuvottelut sujuivat ihan sopuisasti. Kaikki sai varmaan ansionsa mukaan. Ei ehkä ennakko toiveittensa mukaan. Mutta vaalituloksen mukaan kyllä. Me, jotka olimme vaalituloksessa toisena, saimme myöskin toisena valita paikkoja, joten ei ongelmia. En ihan kaikkia muiden ryhmien valintoja ymmärtänyt, mutta kun valittavista ei ole varaa niin on otettava niitä mitä on. Kun paikallislehti suree persujen lautakunta puheenjohtajan puutetta, siellä ei ilmeisesti ole tiedossa, ettei ryhmällä ollut esittää ketään puheenjohtajaksi. Eiköhän kuitenkin sopuisasti ensi vaalikauttakin eteenpäin mennä. Jaettavaa ei ole, niin on turha lupailla mitään suuria.

Kovin tuntuu hallituspolitiikassakin lämpiävän. Liekö helle syynä vai kuntavaalitulos ja uusin galluppi. Vihreät uhkailee jopa hallituksesta lähtemisellä ellei ilmastoasioissa marssita heidän pillin mukaan. Kepu ja demaritkin on tällä kertaa toisella puolen pöytää. Kepu puheenjohtaja taitaa istua painona pöydällä ja pitää tiukasti kiinni molemmista reunoista. Noista ei oikein saa selvää, mutta kysymys lienee lähinnä siitä saako suomalaiset itse päättää paljonko Suomessa puuta laitetaan nurin vuodessa. Vihreiden mielestä asia pitää kysyä EU:n komissiolta.

Persut, jotka gallupissa olivat reilussa alamäessä, yrittää puolueen puheenjohtajavalinnalla saada vähän hypetystä aikaan. Purra joka Aamulehden pilakuvassakin istuu Halla-ahon sylissä marionettina pitää tiukasti kiinni oppi-isänsä linjasta. Tämä tietää sitä, että Purran mahdollinen puheenjohtajuus tietää edelleen pitkää oppositiotaivalta persuille. Ei kai kukaan edes kuvittele Purraa pääministerinä!! Tiistain puheenjohtajatentissä oli mielenkiintoinen asetelma kepu ja demarit vastaan muut hallituspuolueet. Hallitus kaatuu tuohon metsäkiistaan, jollei kepu, tai vihreät käännä takkiaan. Halla-aholla tuossa tentissäkään ei ollut mitään omaa ajatusta. Harkimo uskaltaa haastaa kunnolla!