Korona kiihtyy...

Torstai 22.7.2021 - Reijo


Helteistä jo oltiin vähän huolissaan. Nyt taas ei sitä huolta ei ole. Tai ehkä loppuviikosta mikäli ennusteet pitää paikkansa. Kyllä tuo kymmenenkin asteen tiputus tuntuu kuitenkin aika ikävältä. Nurmikko ei kyllä kasva, kun ei vettä saada vahingossakaan. Kuivasta kesästä huolimatta mustikoita löydettiin parikymmentä litraa. Ihan hyvän kokoisia. Minkä koossa häviää, niin kappalemäärässä voittaa. Vielä puolukoita ja karpaloita, niin ensi talven tarpeet marjojen osalta on hankittu.

Maan hallituksella on mielenkiintoiset vaiheet menossa. Maakuntavaalit, tai mikä niiden vaalien nimi lieneekään, odottaa alkuvuodesta ja kaikilla olisi tarvetta nostaa vähän profiilia. Muutama uhkaus hallituksesta lähdöllä nähtäneen vielä loppukesän aikana. Vihreät, vasemmisto ja keskusta nokittelee julkisuudessa. Lopputulos on kompromissi, jossa taas jokaiselle luvataan jotain. Ja hallitus jatkaa entistä yhtenäisempänä.

Potkupalloilijat ja festarilaiset taitavat saada Suomen koronatilanteen uudelleen samaan malliin, kuin talvella. Kyllä nyt sais Kiurukin olla asialla, että festarit kiellettäis kaikilta rokottamattomilta, jos ne nyt kenellekään on tarpeen. Englannin pääministeri on yksi pöhkö, joka poistaa kaikki rajoitukset kertaheitolla ja seuraukset tulee näkymään. Tokion tynkä olympialaiset voi olla yksi koronalinko. Sinne ei kuitenkaan yleisöä päästetä, joten vain urheilijat on tartuntavyöhykkeessä. Ehkä niistäkin osa on jo ymmärtänyt ottaa rokotteen. Kisoja kyllä kattelen kaikki mahdolliset mitä tulee sellaiseen vuorokauden aikaan, ettei olla unessa. Television kautta ei toistaiseksi ole todettu tartuntoja.

Parkanopäivät keräävät Parkanoonkin jonkin verran väkeä viikonloppuna. Meidän viikonloppu taitaa mennä Alajärvellä Onni-pojan synttäreillä. Eikä tuo markkinatouhu niin kauheasti enää kiinnostakkaan. Karvia on tahkonnut jo koko viikon omia markkinoitaan. Parkano kyllä ohjelmatarjonnassa häviää 6-0. En tiedä mikä idea on järjestää naapurikunnissa samaan aikaan tällaisia tapahtumia?

Parkanossa kuntapolitiikassa pääsee vielä ainakin kerran vanha luottamushenkilöjoukko kokoustamaan. Vasta kuun lopulla valtuusto kokoontuu valitsemaan uusia luottamushenkilöitä, tai ainakin uusille paikoille. Kuntalaissa sanotaan, että kunnanhallituksen ja lautakuntien kokoukset ovat yleisöltä suljettuja. En ihan ymmärrä näitä julkisuusvaatimuksia. Paikallislehtihän kuitenkin uutisoi tehdyt päätökset ja esityslista on etukäteen nähtävissä.