Lisääkö festareita???

Torstai 29.7.2021 - Reijo


Hyvin on mm. Tammerfest tehnyt tehtävänsä. Reilut 130 uutta tartuntaa Pirkanmaalla ilmoitettiin maanantaina. Tuskin kaikki on ehtineet vielä testeihinkään. Viikonlopun Parkanon joukkoliikehdinnästä ei vielä tietoja. Toivottavasti jonkinlainen kontrolli on säilynyt! Että festareita lisää, niin terveydenhoito saadaan kunnolla kuormitettua. Sen jälkeen vingutaan, kun terveydenhuolto ei toimi ja tarvitaan "soteuudistusta", joka vie lopunkin toimivuuden. Sen lisäksi ettei se toimi, hintalappu tulee olemaan aika korkea. Säästöihinhän ei toki ole pyrittykään, vaan hoidon paranemiseen. Mutta kumpikaan ei onnistu ja kansa maksaa. Kun esim. Parkanossa kyselee ihmisiltä miten tällä hetkelle terveyspalvelut toimii, niin palaute on lähes yksinomaan myönteistä. Aina on ihmisiä joille mikään ei ole hyvin, mutta siihenkin on aina syynsä. Usein auttaa, kun katsoo peiliin ja hakee sieltä syyllistä.

Ulkorajat avataan ja rajoilla pitäsi olla jonkinlainen kontrolli koronatesteistä tai rokotetodistuksista. Ei se ainakaan toiminut, kun nykyinen tautiaalto Suomeen Pietarista potkupalloilijoiden mukana tuotiin. Toimiiko se nyt, voi vain kysyä. Miksi Suomessa ei voida ottaa käyttöön rokotepassia, jolla pääsisi tapahtumiin, ravintoloihin jne. Ehkä sillä vähän joudutettaissin rokotushaluja.

15 litraa haettiin vielä mustikoita, joita viedään tuliaisina velipojalle Ouluun ja ystäville Iisalmeen nyt, kun kiertomatkalle ja samalla hääpäivämatkalle menemme. 54 vuotta tulee yhteisiä vuosia täyteen. Sitä sitten juhlistetaan jossain matkan varren hotellissa. Sitten viikon päästä kunnallisneuvoksen neuvos juhliin ja seuraavana viikonloppuna eläkeyhdistyksemme hallituksen kokous Saarijärvellä. Eli askareita riittää vielä ennenkuin uusi kaupunginvaltuusto ja uudet luottamuselimet aloittavat työnsä. Taitaapa siinä vielä yksi vanhan kh:n kokouskin olla ennen vallan vaihtumista.

Persut kokoontuu Seinäjoelle valitsemaan puolueelleen uusia toimihenkilöitä. Yllättäen ei enää ole puhuttu majoitustilojen puutteesta. En tiedä onko majoitustarve vähentynyt, "vai tiloja tehty lisää"! Kovasti näkyy tungosta olevan hyvä palkkaisille paikoille. Palkkoja on hyvä puoluetukiaisilla maksaa, kun kansa maksaa. Kun itse aikanaan puolueen varapuheenjohtajana olin, ainoa korvaus oli matkakulut ja hotellimajoitus tarvittaessa. No sen jälkeen on puoluetukiaiset lisääntyneet!  Muutama täysi huuhaakin työpaikan hakijoiden joukossa on, puheista päätellen. Nyt ei liene sellaiseen joukkomasinointiin tarvetta, kuin 2017 Jyväskylän puoluekokouksessa. Halla-aho saa mieleisensä ja etukäteen sovitun puheenjohtajan jatkamaan samalla linjalla, joka ei johda puoluetta hallitukseen. Ja alamäkikin näyttää alkaneen, niinkuin vähän  veikkailin. 4 prossan pudotus ei selittelyllä parane.