Taas kohti korona rajoituksia.

Torstai 5.8.2021 - Reijo


Retkeily Suomessakin voi saada yllättäviä käänteitä. Viime viikolla ensiksi Ouluun ja siellä pari päivää velipojalla täysihoidossa. Siltä kohti Pyhäjärveä, jossa hotellivaraus tarkoituksena juhlistaa hääpäivää (54:s) . Hotelli kuitenkin korona rajoitusten takia auki rajoitetusti. Uuden hotellin etsintä, joka löytyi Kiuruvedeltä. Todella hieno Sininen Helmi hotelli. Vanha kartano muutettu hotellitarkoitukseen. Ystävällinen palvelu tarjosi hääpäivän kuultuaan talon sviitin käyttöömme. Rantasaunoineen aivan loistava paikka. Aamulla kohti Iisalmea, mutta matkanteko päättyi hirven syöksyttyä suoraan automme nokkaan vähän ennen Iisalmea. Mitsun nokka kesti törmäyksen niin, ettei meille käynyt kuinkaan. Enkeleitäkin varmaan matkassa. Kohtuullisen iso auto on tällaisissa tapauksissa aina turvallisempi. Auto kuljetettiin hinurilla korjaamolle odottamaan tarkastajien tuomiota ja kotiuduimme maanantaina taxilla. Sitä tarkastusta edelleen varrotaan.

Koronataudin levinneisyys on erilaisilla välinpitämättömillä vapautuksilla saatu taas lähelle talven huippulukemia. Hallitus lomailee ja miettii ehkä tänään "pitäiskö tehrä jotain". Vaikeaa on hallituksella asettaa rajoituksia, kun pitäis päästä festareille. Ettei vain tapahtuman järjestäjät tee konkurssia!! Näistähän kyllä ministerit huolta kantaa. Myöskin Pirkanmaa on ns. leviämisvaiheessa ja se tietää siltä osin yleisörajoituksia tilaisuuksissa. Meilläkin on kutsu viikonloppuna neuvosjuhliin, joihin on kutsuttu n. 150 henkeä. Toivottavasti ei toiseen kertaan tarvi perua!

Olympialaisia on tullut katseltua siltä osin, kun kilpailuja on tullut inhimillseen aikaan. Oikeastaan ennakko odotusten mukaan on kisailtu Suomen osalta. Kun osa joukosta on invalideja jo lähteissä, niin kannattais ehkä miettiä onko oikea paikka olympialaiset tarkistaa kestääkö kaikki paikat.  Kun joku miehestä itsensä naiseksi leikkauttanut saa kilpailla naisten painonnostossa, niin ehkä olisi syytä vähän sääntöjä tarkistaa. Ehkä jossain vaiheessa tulee vielä oma sarja niille jotka eivät tiedä ovatko miehiä vai naisia. Siihen malliin tätä maailmaa tänäpäivänä rakennetaan. Sanoisin, että sairasta!!

Timo Soinia haastatteli Mertaranta Kesäterassi ohjelmassa. Sympatiat persuja kohtaan on tietysti Timon kohdalla ymmärrettäviä. Onhan hän puolueen pitkäaikainen puheenjohtaja ja yksi perustajista. Varmaan hyvin oikea analyysi on mahdollinen Purran puheenjohtajaksi valinta. Alamäki on alkanut. Halla-aho huomasi, ettei hänestä olisi pääministeriksi ja Purrasta ei senkään vertaa. Oikeilla valinnoilla aikanaan ja oikealla ohjelmalla puolue olisi voinut olla piankin pääministeripuolue. Nyt sitä pelkoa ei ole. Varapuheenjohtajaksi pyrkivä Panttila Pohjanmaalta kiteyttää aika pitkälle persujen henkisen tilan. Rokotukset koronaa vastaan ovat jonkun salaliiton aikaansaamista, tuulivoimaa on vastustettava, jne. Hyvin kaukonäköistä ajattelua. Johan se työmies Putkonenkin näki kauhukuvia tuulimyllyihin lentävistä lepakoista. Purran ajatusmaailmaan ei sovi rokotuspassin, tai pakollisen testauksen tekeminen tapahtumiin ja matkustuksiin osallistuvilta. Se ei kai ole tasa-arvoista. Alkossakin rajoitetaan ostamista, ajokortti pitää olla, että saa ajaa liikenteessä moottoriajoneuvoilla. On se niin väärin.