En ymmärrä...

Torstai 26.8.2021 - Reijo


Viikon verran Tampereen kylpylässä tekee sopivaa, vaikka tässä nuo varsinaiset työt enää kauheasti rasitakkaan. Tampereella on välillä mukava "patsastella" ja katella kaupunkia. Tosin ilmat ei kovin suosiolliset ole olleet, mutta se on kuitenkin aina pukeutumiskysymys. Kaupin kuntokolmonen pariin kertaan on sopiva lenkki päivälle. Siellä silmä lepää komeissa maisemissa. Lenkkimatkalla tapasimme kansanedustaja Jukka Gustafssonin. Vähän aikaa keskustelimme demariedustajan kanssa. Jukka on niitä demareita joista voi sanoa, että asiallinen ja mukava "toveri". Urheilumies kun on. Vaikka tässä innokkaita uimareita ei ollakkaan, niin kyllä kylpylän uima-allasta täytyi testata ja ottaa siellä sopivat vesihieronnat.

Maanantain valtuustokokouksessa täytyi toki käydä lomaa keskeyttämässä. Kokouksessa kuitenkin hyvin neuvotellut ennakkokuviot, joten mitään poikkeavaa ei ennalta sovituista syntynyt. Saas näkee miten yhteistyö ja yksimielisyys jatkuu, kun vastaan tulee hieman ongelmallisempia asioita. Kunnan talous näyttää paremmalta mitä todellisuus on. Mikäli hallitus alkaa pihistellä koronakorvauksiaan kaikkien kuntien osalta, niin voipi olla, että säästökohteitakin joudutaan etsimään. Toinen mielipiteitä jakava asia on varmasti tuulivoima-alueet. Vaikka valtuusto on suurinpiirtein yksimielisesti tuuivoimaa Parkanoon ollut rakentamassa, niin yksittäiset yhteydenotot innokkaimmilta valittajilta saattaa joitakin päitä kääntää.

En ymmärrä, että media hyväksyy ja tuo julki rokotekriittisten julistuksia. Miksi annetaan tilaa jollekin hörhö Kärkkäiselle, joka saa julistaa ja kieltää työntekijöiltään rokotukset. Persuissa ymmärtää jonkun Tiihosen hörhöilyt. Siellähän tuota joukkoa on enemmänkin. Sen näytti Tiihosen lähes parinkymmenen prosentin kannatus pj kisassa. Onko rokotevastaisuus persujen hallitusvaatimuksissa, sen aika näyttää? Siinä olisi ainakin helppo syy väistää hallitusvastuuta.

En ymmärrä täysin sitä, että USA:n presidentti Bideniä kritisoidaan siitä, kun hän päätti toteuttaa pitkään valmistellun vetäytymisen Afganistanin sodasta. Miksi jonkun maan pitäisi tapattaa kansalaisaan sodassa jolle ei loppua näy ja jonka maan omat sotilaiksi koulutetut joukot lähtevät karkuun, kun pitäisi alueitaan puolustaa. Miksi ei kritisoida Venäjää ja muita aina sotaan valmiita maita siitä, etteivät ole olleet valmiita lopettamaan terrorismia yhteisin toimin? Päinvastoin Venäjä toimi mm. Syyriassa kapinallisten puolella. Afkanilaisten tulo Suomeen sillä perusteella, että ovat toimineet suomalaisten joukkojen apuna, on varmaan oikeutettua. Persu Purra näkee tässäkin jotain ongelmaa. Amerikka ottaa kuitenkin kymmeniä tuhansia afgaaneja, jotka ovat olleet amerikkalaisjoukkojen apuna. Paljonkohan Venäjä, Valko-Venäjä ym. ottaa vastaa. Ei taida kenenkään mieli sinne haluta.