Syksyä kohti...

Torstai 9.9.2021 - Reijo


Nurmikot tuli ajettua, mutta näyttää siltä, että ainakin kerta vielä ennenkuin saa pestä leikkurin talviteloille. Vielä muutaman päivän saa palloilla vaikka t-paidalla. Jos kokeilis vielä Tampereen kylpylääkin ja Näsijärven rantamaisemia ennen kuin tarvitsee villahousuja laittaa lenkille. Halpoja lomamatkoja tarjotaan eri puolille Eurooppaa. Vaikka mieli jo tekisi, mutta täytyy vielä vähän aikaa malttaa koronan laantumista.

Maakuntavaltuusto kokoontui maanantaina. Lähinnä oli järjestäytymiskokous ja marraskuussa vasta muihin asioihin. Todennäköisesti silloin on esillä myös uuden maakuntajohtajan valinta. Nykyinen johtaja Esa Halme jää keväällä eläkkeelle. Toivottavasti saadaan hyviä hakijoita eikä poliittisilla mandaateilla ole painoarvoa. Halme on hoitanut tehtäväänsä asiallisesti. Kaupunginhallituskin piti ensimmäisen kokouksensa. Näyttää siltä, että uusi kaupunginhallitus on keskustelevampi, kuin edellinen. Tietysti toivottavaa, ettei mene kuitenkaan tyhjänpäiväiseksi höpöttelyksi. Osuuspankin edustajistossa keskiviikkona saimme infoa mm. pankkifuusiosta jossa Sastamalan Op ja Satakunnan OP liittyy samaan Satapirkan OP:n kanssa. Nämä on niitä isompia hartioita, joista nykypäivänä joka asiassa puhutaan. Ei se säästötilin korko, tai lainankaan korko taida mihinkään muuttua, mutta kuluja pienennetään henkilöstöä karsimalla.

Taas kerran on saatu ilmeisen teatterimaisesta "hallituskriisiä" aikaan. Kun on todennäköistä, että kepu taas kerran antaa periksi vihreille ja vasemmistolle ehkä hieman aikataululla kikkailemalla, niin jälleen tullaan naama leveänä säätytalolta lopen uupuneina tiukoista neuvotteluista. "Päästökauppa" josta kukaan ei oikein ole selvillä mitä se sisältää, on se taikasana millä ilmastokriisi selvitetään. Lähiaikoina tämä tietää sitä, että kaikkien polttoaineiden hinnat nousevat. Porkkana on se, että saat parin tonnin hyvityksen, jos ostat uuden sähköauton. Sähköauto nyt maksaa sellaisen 50-80 tonnia, joten reilu vastaan tulo! Varmasti niin kepun, kuin hurrienkin ministerit istuu tiukasti pallillaan ja asiat selitellään parhain päin. Sipilä kyllä selitteli miten ilmastotoimia voitaisiin tehdä järkevästikin, mutta Sipilä on siirretty kepussa sivuraiteelle ja selittelijän toimeen.

Korona on ohitettu, tällainen mentaliteetti alkaa elää ainakin tuolla biletysmaailmassa. Pian saa tanssia baarissa aamuun saakka, on tärkein sanoma. Samaan aikaan kirjataan edelleen 6-700 tartuntaa päivässä ja rokotevastaiset kampanjat saa julkisuutta. Kaikille ei terveys ilmeisesti merkitse mitään. No veronmaksajat maksaa!!

Sitkeässä elää Parkanossa luottamuspaikkajaon sulattaminen ainakin eräällä demariehdokkaana olleelle "toimittajalle". Aivan ulkopuolisena ilman, että olisi ollut mukana missään neuvottelussa, hän on tietävinään neuvotteluiden kulkua ja ennakoituja keskusteluja. Kun pettymystä omaan menestymättömyyteensä pitää purkaa lehden palstoilla keksimällä tarinoita, niin niiden paikka on satukirjoissa, eikä kuntapolitiikassa.