"Kannabiksella maatalous nousuun" sanoo Kärnä

Torstai 16.9.2021 - Reijo


Pari päivää Lapinniemen kylpylässä toivottavasti vie pienen flunssan poikasen vaikkapa hukuttaen kylpylän altaaseen. Oireilla ei minkäänlaista yhteyttä koronaan, mutta jossain kohtaa tulee vissiin "roikooteltua" liian vähissä vaatteissa. Sitä on kai jonkin verran liikkeellä, mutta kuulunee normaaliin syksyyn. Viikonvaihteessa piispa Repo tulee Parkanoon piispantarkastukseen. Johonkin tilaisuuteen tarttis ehtiä. Kolmas piispan tarkastus Parkanossa sinä aikana, kun olen ollut kuntapolitiikassa. Oli varmaan aiemminkin, mutta näissä olen ollut mukana. Yrjö Sariola oli joskus -90 luvun alkupuolella. Piispa sai silloin leipomomme valmistaman Parkanolaisen perinnelimpun "evääkseen". Muutama päivä tuon tapahtuman jälkeen tapasin piispa Sarioilan junassa, kun tulimme yhtä matkaa Helsingistä. Hän kertoi, että limppua oli hänellä matkaeväänä ja kehui oikein hyväksi. Myöhemmin sain vielä piispalasta kiitoskirjeen piispalta limpuista ja mukavasta matkaseurasta.  Nämä ovat arvokkaita ja mieltä lämmittäviä muistoja ja kirjeet säilyvät kansiossa. Säilytettäviä kirjeitä on mm. Veikko Vennamolta ja Pekka Vennamolta. Myöskin Halla-ahon kirje on tallessa, jossa hän pyytää selvitystä mahdollisesta siirtymisestäni toiseen ryhmään ja ilmoittaa samalla erottamisesta puolueesta.

Tiistaina persujen Purra ja Kokoomuksen Orpo kävivät keskustelua ajankohtaisista politiikan asioista. Aika lähellä kokoomusta Purran persut on monessa kohtaa. Kumpikaan ei osaa sanoa mitä pitäisi tehdä, että työpaikkoja saataisiin lisää. Kummallakin vakiovastaus "veroja pitäisi laskea". Mistä siinä työpaikkoja tulisi? Purra toisteli samaa mantraa " pitää luoda edellytyksiä työpaikkojen saamiselle" jne. Näinhän se on yksinkertaisesti. Mutta keinot työpaikkojen luomiseen ovat hakusassa. Ei ne paljon kummempia olleet Orponkaan ideat. Kun maassa on 100 tuhatta työpaikkaa avoinna, niin luulisi, että ne täytettäisiin ensin. Samaan aikaan yli 3oo tuhatta työtöntä. Jossain on vikaa. Jos ja kun kotiin maksetaan jopa 1300 euroa kuukaudessa tukiaisina, niin kannattaako kovin kauas ainakaan töihin lähteä? Helppo on sanoa, että maksetaan parempaa palkkaa esim. hoiva-alan työntekijöille. Nekin rahat on jostain kerättävä. Kun maahanmuuttajilta vaaditaan yli kolmen tonnin tuloja, että voi saada vakinaisen oleskeluluvan, tämä tuntuu hölmöltä. Eihän Suomessa saa tuollaisia palkkoja, kuin harvoilla aloilla. Kun meillä noita maahanmuuttajia nyt joka tapauksessa on, niin pitäisi edellytykset kuitenkin luoda siihen, että voisivat tehdä työtä ja asettua aloilleen!

Vihreät taas oikein loistivat viikonloppuna oivalluksellaan. Kannabis laillistettava ja poistetaan käytön rangaistavuus ja saa myöskin myydä ilman seuraamuksia. Eihän tämä uusi idea ollut. Onhan tätä vasemmiston ja kokoomusnuortenkin esityksissä kuultu. Aika vastuutonta porukkaa. Kepun Kärnäkin pisti lusikkansa soppaan ja tekisi tästä Suomelle miljoonabisnestä. Maajussit alkaisi kasvattaa myyntiin kannabista niihin maihin joissa myynti on tälläkin hetkellä laillista. Eli vihreitten kanssa samalla linjalla, mutta hitaasti kiiruhtaen. Vähän niin, kuin Suomen alkoholipolitiikka. Ensin keskarin vapautus kauppoihin ja sitten pikkuhiljaa väkevämpiin. Näin se menisi huumeiden kanssakin. Tiistai aamun keskustelussa ainoastaan Päivi Räsänen ymmärsi asian vakavuuden. Ehkä myöskin Kokoomuksen Häkkänen aikaisemmin, mutta ne "kokoomusnuoret"!