Pyyhittiinkö pöytää kh:n päätöksellä?

Torstai 28.10.2021 - Reijo


Niin se meni eka lumet ja nyt näyttää siltä, että seuraavaa saa odottaa. Ei tuolla putkessakaan kovin taajaan viitti ajella hiihtelemään. Lapissa lunta riittäis, mutta pitkä matka ja hintava. Etelään pääsee taas samalla rahalla ja kyllä palmun alla makoilu aina hiihtämisen voittaa. Kunhan tuo korona riittävästi hellittää, tai koronapassi joka paikassa pakolliseksi.

Sanna Marin osaa aiheuttaa itselleen ja demareille hankalia tilanteita. Kiljunen yrittää kunnon populistina saada äänestäjiä aluevaaleihin eläkelupauksillaan, mutta Sanna sanoo ettei käy. Kyllähän demarit siitä huolimatta sitä vielä vaaleissa käyttää ja aina joku uskoo. Sitten Sanna järjestää kavereilleen kunnon pippalot ja maksattaa ne veronmaksajilla. Kesäranta, no sehän on nuorten biletystä varten, ei sinne niillä ole asiaa jotka veroja myöskin maksavat. Toivottavasti kutsuvat Marinin pian pois sieltä EU:n "ytimistä" , ettei hän pääse lupailemaan mitään lisärahoituksia Suomen osalta. Sosiaalirahasto 72 miljardia on uusin keksintö, johon EU maista haetaan takaajia. 

Tampereen valtuusto on aika ajoin otsikoissa. Ei niinkään minkään varsinaisen uutistapahtuman takia, mutta persut pitää huolen, että otsikoita riittää. Veikko Vallin joka itsellänikin on kunnia tuntea jo vuosien takaa, tai onko tuo kunnia, ehkä päin vastoin. Jo joskus SMP:n aikaan Vallin oli mukana puoluekokouksessa ja pyysi päästä kyytiin muistaakseni Lahdesta Tampereelle. Puheet oli suuret, mutta pitkäksi aikaa mies häipyi kuvioista. Kunnes taas muutaman vuoden on rikastuttanut persujen muutenkin kohtuullisen lahjakasta typeryysjoukkoa. Oltakoon maahanmuuttajista mitä mieltä tahansa, niin kaupunginvaltuustoon ei Vallinin esittämä käyttäytyminen kuulu. Kun koko persu valtuutettujen joukko siunaa Tampereella Vallinin puheet, voi kyseenalaistaa koko ryhmän toiminnan.

Parkanossa kaupunginhallituksen ja osittain myöskin valtuuston kokoukset ovat venyneet kohtuuttoman pitkiksi. Vaikka yli kolmen tunnin kokouksista maksetaankin puolitoista kertainen korvaus, niin toivottavasti ei tästä ole kysymys. Kyllä asiaan kuuluvan sanottavansa pitää osata tiivistää lyhyempään muotoon ja kaikkia toisten sanomia ei tarvi toistaa moneen kertaan. Aika merkillinen episodi on syntynyt hyvinvointijohtajan virkavapaus pyynnön kohdalla. Kaupunginjohtaja esitti virkavapauteen myöntöä, mutta kaupunginhallitus otti asian käsittelyyn. Lopputulos oli, että asia palautettiin valmisteluun. Kuitenkin keskiviikon Yläri on haastatellut osittaiselle virkavapaalle jäävää hyvinvointijohtajaa!!! Itsekin kyseenalaistin virkavapauden, koska hyvinvointijohtaja työpäivät ovat aikaisempien tietojen mukaan olleet hyvin kiireisiä ja jopa palkankorotuksia on taittu tällä perusteella antaa. Nyt hän hoitaisi Parkanon osalta tehtävää 40 % työosuudella. Loppuaika menisi sote piirin ja hyvinvointialueen valmisteluun ja sen palkkalistoilla.