Medialle pitkäksi aikaa juttua!

Torstai 11.11.2021 - Reijo


Joka aamu, kun lähtee lenkille, on syytä varmistaa lämpömittarin lukema, jos aikoo pysyä lämpimänä. Mittarilukema vaihtelee noin 10 astetta suuntaansa. Tuuli puhaltelee tähän aikaan vuodesta yhtä kylmästi, eli niinkuin sanotaan pohjoistuuli on kylmää, vaikka se tuulisi mistä päin tahansa. Sais tuo Luoja päättää kumman tekee kesän vai talven.

Media sai uutisoitavaa pitkäksi aikaa, kun tiedot verotuloista julkistettiin. Tätä riittää nyt muutamaksi viikoksi. Ensin TV, valtakunnalliset lehdet ja sitten paikallislehdet. Kasvatetaan veronmaksajien kateusosamäärää. Kun joku tekee tosissaan töitä menestyäkseen, niin silloin kadehtiminen on turhaa, mutta jos tienaa puhumalla "kakkaa", niin silloin tienestit voi kyseenalaistaa. Näitä ovat suurin osa ns. somevaikuttajista, jotka ei välttämättä edes tiedä mitä työnteko on. Täysin en itse ymmärrä, että jollain pelimaailmaan sijoittuvilla yityksillä voi tienata tolkuttomia summia. Tämä vain osoittaa, että ihmisiä on helppo huijata ja maailmassa on paljon "löysää" rahaa. Poliitikkojen tienestit voi aina kyseenalaistaa. Onko Marin tosiaan niin hyvä poliitikko, että kuukausipalkka lähentelee kahtakymmentä tonnia. Kun kyse on veronmaksajien rahoista, niin odottaisi vähän parempaa palvelua rahan vastineeksi. Onhan eduskunnassa toki paljon niitäkin joille palkka juoksee pelkästä suunsoitosta ja kaiken vastustamisesta!

Edelleen Parkanon kaupungin luottamushenkilö työskentely yskii aika tavalla. Kun kaupunginhallituksen kokous, jossa asioita on noi reilun tunnin kokoukseen, kestää 5 tuntia, niin läksyt on tehty huonosti. Siitä huolimatta asiat etenevät niin, kuin virkamiesjohto ja luottamushenkilö enemmistö on junaillut. Kun samat asiat käydään esim. koulukeskus Kaarnan osalta vähintäin kolmeen kertaan läpi ja siitä huolimatta jää jotain epäselväksi, niin olisiko valmisteluun syytä kiinnittää enemmän huomiota. Valtuustolla oli mahdollisuus vierailla koulukeskuksessa ja sen jälkeen edustus koululta selitteli asioita valtuuston kokouksessa ja vielä hallituksessa. Tämän jälkeen jää kysymysmerkkejä. Yhtenä syynä se, että selittäjät olivat joka kerta samoja. Opettajien kuulemiseen ei ollut mahdollisuutta. Toinen keskustelua aiheuttanut asia oli hyvinvointijohtajan virkavapauspyyntö. Ottamatta tässä sen kummenmin asiaan kantaa, niin ehkä siinäkin huolellinen ja aikanaan tehty valmistelu olisi ollut lopputuloksen kannalta parempi myöskin asianosaisten kannalta. Onko meillä edelleen totuttu siihen, että asiat voidaan jyrätä enemmistöpäätöksillä huomiota herättämättä. Kaikki ei kuitenkaan ole niin kuin ennen.