Porukkaa lisää kiireesti kuntamandaateille!

Torstai 18.11.2021 - Reijo


Sateenharmaat syyskelit jatkuu edelleen. Viikonlopuksi luvataan taas vaihteeksi kylmenevää ja jopa lumisadetta. Kuitenkin normaali talven tulo viipyy vielä ehkä tammikuulle. Näin "hiihtoniilolle" se on harmillista. Tiistai-iltana Alfa TV:llä veljenpoika Arto, joka toimii Jyväskylän yliopistolla liikuntapuolen ja fysiatrian professuuritehtävissä, painotti ikäihmisten liikunnan tärkeyttä. Liike on lääke, on tuttu lause ja sitä tässä yrittää uskollisesti noudattaa. Yllättävän hyvin ikäihmisetkin liikkuu. Ohjelmaan sai soittaa ja kertoa esim. omista liikuntatottumuksistaan. Ainakin pari yli yhdeksänkymppistä kertoi käyvänsä päivittäin useamman kilometrin kävelylenkillä. Siihen tässä täytyy pyrkiä, elleivät päivät lopu kesken. Maanantaina sain käydä taas onnittelemassa kaupungin ja sen vanhusneuvoston puolesta Parkanolaista 100 vuotta täyttävää pappaa Tampereen Tammenlehväkodissa. 97 vuotiaan vaimonsa kanssa asustelevat yhdessä ja olivat hyvin tyytyväisiä palveluihin.

Kuntapolitiikassa Parkanossa käydään jonkinlaista huutokauppaa siitä mikä osasto saa parhaiten pidettyä puolensa virkajaoissa ennenkuin hallintohimmelit tulee voimaan. Tekninen johtaja on jäämässä eläkkeelle ensi kesänä ja nyt on kiire saada virka hakuun. Keskusta ja persut äänestivät virkapaikan haun puolesta ja me muut olimme vastaan. Kepulaisen pj:n ääni ratkaisi. Niiden mielestä jotka eivät viran auki laittamista kannattaneet olisi pitänyt mennä viransijaisuus järjestelyillä niin kauan, että oltaisiin nähty mikä on tilanne sen jälkeen, kun suuri osa kaupungin toiminnoista siirtyy maakuntaan, tai ns. hyvinvoinialueille.  Hyvinvointijohtaja hakee ja saa osittaisen virkavapauden toimiakseen sosiaalipuolen "asiantuntijana" rakentamassa hyvinvointialuetta. Virkavapauden myöntämisen ei pitänyt aiheuttaa lisäkustannuksia kaupungille. Nyt kuitenkin on jo ilman viran täyttö lupaa laitettu paikka auki sosiaalitoimeen, johon olisi "pätevä" henkilö jo katsottuna. Näin se vaan näyttää meilläkin edelleen menevän ", kyllä on vaikea valita kun..."

Valtakunnassa lähinnä persuille ja nyt myöskin kokoomukselle ovat hallituspuolueet ns. "yhdessä antamassa syöttöjä lapaan". Kun muualla rakennetaan aitoja maiden rajalle Valko-Venäjän pressan härskin toiminnan takia, niin meillä vielä ihmetellään, että voiko täällä asti mitään tapahtua. Kun Putini on kaikesta päätellen kuitenkin Lukasenkon kaveri, niin voi odottaa mitä vain tapahtuvaksi. Valitettavasti tuota Venäjän puoleista rajaa on niin pitkältä, että ei rahat riitä kunnon aidan rakentamiseen. Välikysymyksellä tietysti saadaan asialle julkisuutta, mutta muuta merkitystä sillä ei ole. Niin kauan, kuin kepu haluaa pitää kiinni ministeripaikoistaan ja tukea vihreä, vasemmisto politiikkaa, ei tapahdu mitään. Kärkipäässä ei puoluekannatuksissa tapahdu mitään, mutta kepulla näyttää menevän heikosti.