Televisio aikaa välikysymyksellä!

Torstai 25.11.2021 - Reijo


Hyviä uutisia laturintamalta. Lunta on tulossa satamalla ja Käenkosken hiihtolatua rakennetaan säilötystä lumesta. Ehkäpä jo viikonloppuna päästään "Mantan lenkille". Alkaa tuo sauvojen kanssa "keputtelu" tuntumaan jo aika tylsältä.

Torstai päivä menee Ikaalisissa koulutuskuntayhtymä Saskyn kokouksessa ja seminaarissa. Kuntayhtymä toimii laajalla alueellaan merkittävänä ammattikouluttajana. Myöskin Parkano on saanut ammattitaitoisia työntekijöitä mm. metallialan työpaikkoihin. Viimeksi aloittanut logistiikkakoulutus tuo osaajia myöskin kuljetus- ja siihen liittyville työpaikoille. Toivottavaa olisi, että oppilaita riittäisi niin, että koulutuspaikat voidaan säilyttää. Maanantaina sitten Tampereelle ennen kaupunginhallituksen kokousta. Maakuntavaltuusto kokoontuu mm. hyväksymään talousarvion ja maakuntaohjelman. Myöskin uuden maakuntajohtajan valinta on ohjelmassa. Maakuntajohtajaksi esitetään Anna-Mari Ahosta joka toimii tällä hetkellä Hämeen liiton maakuntajohtajana. Pätevän tuntuinen ehdokas, joka mennee yksimielisesti läpi.  Maanantai illan kaupunginhallituksen asialista ei vielä ole tiedossa, mutta eiköhän sinnekin jotain tiukkaa vääntöä löydy, mikäli vanhat merkit paikkansa pitää. Kaupunginhallitus aveceineen lähtee perjantaina Seinäjoelle teatteriin. Tällä kertaa olimme sitä mieltä, että kaupunki voisi jostain aloittaa sen säästöohjelman ja jäämme pois tuosta reissusta. Eihän tuolla kolmella, neljällä tonnilla kaupungin taloutta pelasteta, mutta jostain pitäis aloittaa.

Persut ei vain pääse irti omasta roolistaan. Joku ilta Taviolta kyseltiin aluevaaliohjelmasta puolue-edustajien keskustelussa. Asi oli selvä. Maahanmuutto ratkaisee nekin ongelmat mitä hyvinvointialueille tulee. Luulisi jonkun muunkin levyn persuillekin löytyvän.

Eduskunta kävi eilen keskustelua välikysymyksestä, jonka oppositiopuolueet olivat värkänneet. En muista aikaa, että hallitus olisi kaatunut välikysymykseen, mutta pääseehän siinä iso joukko kansanedustajia puhumaan ihan televisioon. Mielenkiintoista sinänsä, että kaikki puolueet ovat aikaisemmin hallituksessa ollessaan käsitelleet samoja maahanmuuttoa rajoittavia lakeja, mutta eivät ole silloin epäkohtia huomanneet. Oppositio on siitä hauska, että silmät aukee vasta siellä. Ongelma on siellä valkoisella ja punaisella Venäjällä. Molemmilla on ongelmana yhtenäinen Eurooppa ja sen vallan kasvaminen. Amerikka, joka uskaltaa Trumpin jälkeen ottaa myöskin jonkinlaista roolia maailmantaloudesta ja sen yhtenäisyydesta, tuo toisaalta mukaan omat jännitteensä. Maailmalla on nykyään niin paljon sekopäisiä valtiojohtajia, että mikään konflikti ei ole mahdoton. Joku tutkimus osoitti, että Trumpin aikana Amerikka on taantunut taloudellisesti ja vaikutusvallaltaan enemmän, kuin minkään muun presidentin aikana. Ei ihme, että Biden on jo valmis jatkamaan vielä seuraavallekin kaudelle. Ehkä hänkin viimestään parin vuoden päästä huomaa, että jos nyt kuitenkin jäis eläkkeelle.