Naurettavia vaihtoehtoja.

Torstai 2.12.2021 - Reijo


Se on talvea nyt. Tosin lunta on vielä aika nihkeästi, mutta sen verran kuitenkin, että Käenkoskella vajaa kymppi tuli suksiteltua. Pakkasta lähtiessä 8 astetta ja pois lähtiessä 14 astetta. Tuo ylempi luku alkaa olla jo kipurajoilla. Kädet ei meinaa pysyä lämpöisenä tavallisissa kintaissa. Sellaiset joilla tarkenee ei mahdu sauvan lenkkiin. Ostin kokeeksi karvapohjasukset ja aika kohtuullisesti pelas myöskin pakkasella, vaikka ovat paremmin lämpösemmälle kelille.

Maanantaina maakuntavaltuusto teki merkittäviä päätöksiä. Hyväksyi maakuntaohjelman ja talousarvion ensi vuodelle. KD:n ryhmämme teki lisäysesityksen maakuntaohjelmaan, joka luvattiin virkamiesten toimesta ottaa mukaan hallituksen käsittelyyn. Esitimme ennakointia ja varautumista tuleviin mahdollisiin riskeihin. Näitä mielestämme ovat mm. Epidemiat, ruuan riittävyys, energian riittävyys, hallitsematon maahanmuutto, ja erilaiset kriisit. Tähän me esitimme että: "Pirkanmaan liitto tekee ennakoivan riskikartoituksen ja etsii ratkaisuja yhdessä kuntien ja hyvinvointialueen kanssa riskeihin valmistautumiseen Pirkanmaan tasolla". Lisäksi esitimme luontomatkailun huomioimista tulevassa strategia suunnittelussa. Nämä saivat vihreää valoa virkamiesten kommenteissa. Maakuntavaltuusto valitsi myöskin uuden maakuntajohtajan eläkkeelle jäävän maakuntajohtaja Halmeen tilalle. Uudeksi maakuntajohtajaksi valittiin yksimielisesti Hämeen liiton maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen. Hyvin miellyttävän ja asiallisen tuntuinen henkilö, joka ensi töikseen lupaa käydä jokaisessa Pirkanmaan kunnassa.

Eduskunnassa oppositio puolueet saivat esitellä vaihtoehtobudjettejaan. Oikeastaan aika naurettavaa vääntöä. Luvata voi ummet ja lammet, kun ei ole minkäänlaista pelkoa, että joutuu lupauksista vastuuseen. Persujen vaihtoehdolle nauraa naurismaan aidatkin. Kokoomuksella ehkä vähän enemmän ajatusta, mutta ei realismia. Täytyy myöntää, että tätä tapahtuu kuntapolitiikassakin. Olen voinut jopa itsekin joskus syyllistyä tällaiseenkin politiikan tekoon. Nytkin näyttää, että sillä pääsee jopa paikallislehden kolumni palstalle. Puhumalla pitkään niitä näitä, tekemättä kuitenkaan mitään muutosesitystä asiaan, sillä kai osoittaa viisauttaan? Tällä saadaan myöskin kokouksia venytettyä niin, että kokouspalkkioihin hurahtaa tonni, pari lisää.

Onkohan Persuilla vielä kansanedustajia joita ei olisi haastettu käräjätupaan. Viimeiseksi kutsun on saanut Mauri Peltokangas. Yhtään ainoaa asiaa en tiedä mitä ko. herra olisi saanut eduskunnassa aikaiseksi. Suun soitossa kyllä pärjää, niinkuin suurin osa persu joukosta.

Kyllä pitää joillakin olla Trumpismi ja salaliittoteoriat olla syvällä. Tällaiseen tulokseen tulee, kun seuraa mm. Fasebookin palstoja. Keksitään mitä mielikuvituksellisempia tarinoita koronarokotusten aiheuttamista ongelmista. Oma järki kulkee ilmeiseti hieman "klönttipäissä" niin silloin uskotaan kaikki tarinat. Muutama maa on jo ottanut pakkorokotukset käyttöön ja siihen kai Suomessakin on mentävä, että tauti saadaan edes kohtuullisesti hallintaan. Onhan meillä kaikilla jo muutamia pakkorokotteita. Hinkuyskä, galmette, polio jne. Yksi lisää ei haittaa. Kolmatta rokotusta odotellessa.

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!