Koronajouluun.....

Torstai 16.12.2021 - Reijo


Joulua kohti mennään vauhdilla. Valitettavasti toistaiseksi vesisateessa. Hiihdelty kyllä on sellaista 10-15 km päivätahtia. Ei siinä nyt mitään hiihdon riemua ole, kun vesisateessa puskee 700 metrin rinkiä. No viikonloppuna pitäis helpottaa siltäkin osin, eli pakkasia tulossa ja mahdollisesti luntakin. Jouluruokia tulee aika monen Joulun alla syötyä ähkyyn asti. Tiistaina vasta nyt eka kerran vuokrataloyhtiön joululounaalla. Maanantaille sitten onkin pari tilausta. Vesiyhtiön ja kaupunginvaltuuston kokousten yhteydessä jouluruokailut pitää huolen siitä, ettei nälkä pääse yllättämään.

Aluevaalien ehdokaslistat julkistettiin keskiviikkona. Pirkanmaalla myöskin KD sai hyvän ehdokaslistan, vaikka ei aivan täyttä listaa saanutkaan. Kaikki mahdollisuudet saada aluevaltuustoon hyviä toimijoita useilta paikkakunnilta. Tampere tietysti ennakkoon vahva, niin kuin kaikilla muillakin puolueilla. Meillä Parkanossa todennäköisin aluevaltuustoon pääsijä on varakansanedustaja Kauko Turunen. Muilla ehdokkailla ei Parkanosta ole realistisia mahdollisuuksia. KD:n ehdokkaan vaikutusmahdollisuudet tulevassa aluevaltuustossakin on paljon paremmat, kuin mahdollisilla muilla ehdokkailla. Isommissa puolueissa Tampereen seutu jyrää myöskin päätöksenteossa. Silloin mitataan sitä miten oman kunnan palveluista pidetään huolta. Kun kepu lupaa, että jokaisessa kunnassa säilytetään terveyskeskukset ja palvelut nykyisellään, ei olla realismissa. Moni joutuu taas toteamaan, että kepu pettää aina. Saman joutuu toteamaan monen muunkin puolueen äänestäjä. Oppositiossa on aina hyvä huudella. Jopa persujen maahanmuuton esittäminen kaikkien asioiden ratkaisijana saa kannatusta. Voi tulla pettymyksiä?

Persu Peltokankaan syytteiden hylkääminen oli taas sille joukolle sulkia hattuun. Yli-Viikari ei taida päästä pelkillä hatun sulilla. Jossain kohtaa vielä oikeuslaitos toimii. Tosin siinäkin jonkinlainen valitusrumba vielä käynnistyy.

Ensi viikon alussa onneksi pääsemme kolmatta rokotusta saamaan. Koronarokotusten vastustaminen on aivan käsittämätöntä. Kun pohjois-suomessa jossain kunnassa ihmiset haluavat ennemmin tartuttaa itseensä taudin, kuin käydä rokotuksilla, niin ehkä siellä päässäkin jokin lainehtii. Koronapassille pitäisi olla edellytyksenä rokotukset ja sillä selvä. Ja tiukkana joka paikassa, ettei ilman passia mihinkään tilaisuuksiin, jollei joki sairaus estä rokotteen ottamista. Kun esim. Tampereen Nokia-areenalle ahtautuu 13000 ihmistä suuri osa ilman maskia, niin ei tarvitse ihmetellä taudin leviämistä. Vaarallista leikkiä, kun vaarannetaan Tays:kin muu hoito.