Joulu tulla jolkottaa...

Torstai 23.12.2021 - Reijo


Onpahan talven tuntua tuolla ulkoilmassa. Lähelle 20 astetta kipuava mittari sopivan tuulen kanssa niin alkaa vaatia jo pitkiä kalsareita. Saatiin kuitenkin 200 hiihtokilometriä täyteen ennen joulua, joka oli tavoite. Välipäivinä sata lisää niin ollaan reippaasti edellä viime talvea. Näyttää siltä, että monin paikoin tulee aika rauhallinen Joulu, kun edes koronapassilla ei ovet avaudu ainakaan soitoruokaloihin. No, meillä ainakin vielä ruokapöytään kokoontuu reilusti yli tusinan verran joukkoa, eikä passia tarkasteta.

Maanantaina meinasi ähky iskeä, kun sattui samalle päivälle kaksi kokousta, joissa molemmissa jouluruoka tarjolla. Vähän valikoiden syöden molemmat sujui. Parkanon Vesiyhtiö, jolle jotkut ennustivat taloudellisesti hankalaa aikaa, on kuitenkin menestynyt todella hyvin. Vaikka tämä vuosi tarjottiin vettä kuntalaisille 5% alennuksella, niin tulos oli kuitenkin reilusti voitollinen. Tämäkin on osoitus siitä, että palvelut toimivat myöskin yhtiöpohjalla toiminnallisesti ja taloudellisesti hyvin kunnankin toiminnoissa. Kaupunginvaltuusto kävi läpi pääosin rutiiniasioita, kun tämän vuoden erikoisuus päätöksenteossa, eli talousarvio hyväksyttiin jo edellisen valtuuston toimesta alkukesästä. Aikaa toki valtuustonkokouksessa tuhraantui, kun kuntaliiton valtuutettujen vaalissa käytiin suhteellinen vaali. Vielä siitä erikoinen, ettei siitä Parkanolle ollut mitään iloa. Yksikään alueen ehdokkaista ei tule kuntaliiton valtuustoon pääsemään. Kyllähän sitä paljon turhia äänestyksiä tehdään. Näin tulee käymään useimmille aluevaaliehdokkaillekin. Parkanosta ainoa mahdollinen läpimenijä tulee olemaan KD:n Kauko Turunen. Viime eduskuntavaaleissa saatu lähes 3000 ääntä antaa hyvän pohjan.

Suomen Sisu, jossa on mukana useita Persujen kansanedustajia on varmaan ihan sattumalta yhdistetty eri puolilla Suomea ilmentyneisiin äärioikeistolaisiin ryhmiin. Suomen Sisun perustajia on ainakin nykyinen Perussuomalainen lehden päätoimittaja ja Halla-ahollakin lienee ollut jonkinlainen liitos ko. ryhmään. Ilmajoen kansanedustaja Juha Mäenpää taitaa olla tälläkin hetkellä Suomen Sisun nokkamiehiä. Aika naurettavaa persujen itkeminen siitä, että Hesari oli tällaisen yhteyden Kankaanpään terroristeihin "keksinyt".

Kaikille lukijoille Siunattua Joulun aikaa!