Uuteen vuoteen!

Torstai 30.12.2021 - Reijo


"Jollei pyhiksi parane, se on kuolemaksi"! Näin sanoo vanha sanonta. Onneksi näyttää siltä, että flunssa hellittää ja torstaina jo pääsee suksittelemaan. Välipäivät on menneet lähinnä pirtillä ja välillä myöskin makoillen. Kuumetta ei juuri ollut, mutta köhää ja vähän vetämätöntä oloa. Täytyy yrittää varovasti taas aloittaa hiihtely, ettei ihan Niskasten malliin aloita heti. Hienosti sisarukset pisteli. Toivottavasti kunto säilyy ja vähän paranee vielä olympialaisiin mennessä.

Kovin rauhallista edelleen tuolla aluevaalikentillä. Mitään tilaisuuksia ei saa järjestää. Eikä tavata äänestäjiä toreilla eikä turuilla.  Vähän nuo koronaohjeetkin näyttää olevan niin, kuin ne luetaan. Parkanossa tarkempaa, kuin muualla. Kirkko suljettuna Joulun ja Uuden vuoden ajan. Kihniössä, Karvialla ja Ikaalisissa eri säännöt, kirkot on auki. Parkanossakin kaljalle saa mennä, mutta kirkkoon ei, eikä kuntosalille !!!! Onneksi eivät tule valvomaan hiihtoladuille turvavälejä. On oikein, että valvotaan ja sääntöjä tehdään, mutta maalaisjärki olisi  hyvä olla mukana. Tosiasia on kuitenkin se, että rokottamattomat tautia ylläpitävät ja pääosin levittävät. Sairaanhoidon parissa työskentelevien pakkorokotukset on äärimmäinen esimerkki siitä miten siinäkin joukossa on henkilöitä jotka eivät tehtäviin ole soveliaita. Jos rokotuksiin ei vapaaehtoisesti ole valmis, niin miten voi toimia tehtävissä joissa lääkehoito eri tavoin on välttämätöntä. Näihin hoitoihin kuuluu jatkuvasti myöskin rokotuksin annettavat hoidot. Jos oma sairaus on este koronarokotteelle, se on ymmärrettävää.

Amerikasta tulee tutkittua tietoa siitä miten Trumpin kannattajia kuolee enemmän koronaan, kuin demokraattien kannattajia. Olisikohan Trumpin valemedioilla vaikutusta. Samoja medioita meilläkin seurataan erään puolueen toimesta, joka todettiin olevan rokotevastaisin. Tavaratalo Kärkkäistä Ylivieskassa on syytetty valemedioiden yhdeksi levittäjäksi, jopa jonkinlaisilla alennusmyynti kampanjoilla. Kukin taaplaa tyylillään. Enpä aio edelleenkään tuon tavaratalon ovea avata, tai nettitilauksia tehdä. Ei se ehkä siihen kaadu, mutta aika paukapää johtaja.

Ehkä tässä vielä tammikuun aikana päästään toreille ja kauppojen eteen makkaragrillin ja kahvien kanssa. Meillä on hyvä ehdokas, joka ainoana omaa mahdollisuuden päästä Parkanosta aluevaltuustoon.

Oikein Hyvää ja Onnellista Uutta vuotta kaikille!