Aluevaaleihin sammutetuin lyhdyin!

Torstai 6.1.2022 - Reijo


Uusi vuosi on saatu aloittaa muistelemalla minkälaista on lasten hoito. Muutaman päivän nuorimmaiset lasten lapset ovat olleet "yökylässä" mummulassa. Vielä tuo on sujunut hyvin vanhasta muistista. Tuskin kyllä omien lasten kanssa ehti niin paljon touhuta päivittäin, kuin nyt. Lumitöitä ja mukavia laskettelukelejä riittää, kun lunta on tullut päivittäin. Nyt varmaan taas ehtii suksittelemaankin Loppiaisen aikaan.

Yleensä eri vaalien aikaan on näin lähellä vaaleja ollut aika vipinää. Nyt Avi määrittelee aika pitkälle mitä saa tehdä ja se on aika tiukasti säänneltyä. Torilla saa keskustella ihmisten kanssa, mutta mitään suuhun pantavaa ei saa jaella. Eipä taida paljon kansaa kiinnostaa, jollei "makkaraa" , tai kahvia ole tarjolla. Toivottavasti ainakin äänestäminen kiinnostaa. Ainoa mahdollisuus vaikuttaa siihen miten oman alueen sote palvelut jatkossa hoidetaan. Parkanossa ainoa mahdollisuus on keskittää KD:n Kauko Turuselle äänet! Parkanolaisella aluevaltuutetulla on vastuullinen tehtävä hoitaa asioita niin, että nykyinen Kolmostein terveyden hoitama So-te jatkossakin pystyy säilyttämään nykyiset palvelut. Siihen tehtävään tarvitaan neuvottelukykyistä ja yhteistyöhaluista toimijaa.

Mielenkiintoista oli kuunnella aluevaalikeskustelua televisiosta. Lähes kaikki niin kovin yksimielisiä palveluiden säilyttämisestä ja jopa parantamisesta. Ainoa poikkeava oli Harkimon esittämä perhelääkäri malli. Varmasti ideana aivan hyvä. Toivottavasti ottavat kopin alueilla. Kaikki muut oli sitä mieltä, että työväkeä tarvitaan myöskin ulkomailta, paitsi persut periaatteesta. Siinä niiden sanoma sitten olikin. Paremmat palkat varmaan jonkin verran toisi hoitohenkilökuntaa takaisin siihen ammattiin mihin on koulutettu. Tuleeko sitä palkkarahaa alueille enemmän, kuin mitä kunnilla on ollut käytössään, tuskinpa. Nyt jo näyttää siltä, että rahat loppuvat jo valmistelussa kesken. Palkkaharmonisointi on jo muutaman sadan miljoonan juttu. Kepu on mainoksissaan luvannut, että teveys/sote vastaanotto, eli terveystalo pitää säilyttää joka kunnassa. Keskustelun aikana Lohenkin täytyi myöntää, ettei ehkä ihan onnistu. KD:n idea liikkuvista palveluista tuntui kelpaavan lähes jokaiselle ryhmälle.

----------------

Täytyy kopsata erään Persu asiantuntijan ehdokashaastattelua Iltalehdestä. Tuokin varmaan menee persuissa täydestä!

Tiina Haapala ei ole Husin valtuuston jäsen. Hän ei ole edes Husin valtuuston varajäsen.Husin valtuuston sivujen mukaan te ette ole Husin valtuuston jäsen.– Juu, no tota siinähän on ihan looginen selitys. Asiaa on tänään selvitelty ja viestitetty eteenpäin, mikä se tilanne siinä on. Että ei siinä sen ihmeempää ole.Miksi te kerrotte olevanne Husin valtuustossa, jos te ette kerran siellä ole?– No, ensinnäkin sanon näin, että ohjaan nämä vastaukset joillekin muulle kuin itselleni. Se tietää nämä asiat paremmin.

Eikö teidän pitäisi itse tietää, missä te olette ja missä te ette ole?– Juu, kyllä ja vastaan ihan siitä, mitä olen laittanut. Kyllä näin on. Mutta niin kuin sanoin, että tässä on nyt näköjään taas vaalit tulossa ja käydään kimppuun. Niin kuin minä sanoin, jotkut muut viralliset tahot saavat vastata. Minä olen vaan tällainen ehdokas tässä.

Miksi siinä väitetään, että olette Husin valtuustossa, jos te ette ole Husin valtuustossa?

– Minä kyllä nyt ihmettelen, että mitä varten se kiinnostaa teitä nyt niin hirveästi?

Olette ehdolla julkisissa vaaleissa .  Että näin persuissa!

----------------------------------

Kaikille hyvää alkanutta vuotta ja Mukavaa Loppiaista!