Ennakkoäänestys alkoi...

Torstai 13.1.2022 - Reijo


Keskiviikkopäivä kului lähes kokonaan aluevaalien merkeissä. Toki hiihtokilometrejä tuli 20 illansuussa. Aamusta alkaen mukana laitosäänestyksiä hoitamassa. Torstai ja vielä ensi viikolla Tiistai samoissa merkeissä. Mielenkiintoista hommaa. Veteraani-ikäiset joita noissa laitoksissa pääosin asustaa ovat hyväkuntoisina vielä innokkaita äänestäjiä. He ymmärtävät usein paremmin kuin nuoremmat, että vaaleissa äänestäminen on paitsi velvollisuus, myös oikeus. Timo Soini kertoi joskus sanoneensa henkilölle joka sanoi ettei mene äänestämään, että antaisitko äänioikeutesi pois, kun et sitä tarvitse. Eihän se missään tapauksessa henkilölle sopinut. Tästä on kuitenkin kysymys. Mitä ihminen tekee äänioikeudella ellei sitä halua käyttää. Ennusteet näyttävät siltä, että äänestysprosentti jää aika alhaiseksi. No, ne jotka eivät äänestä saavat tyytyä siihen mikä on äänestyksen tulos.

Kun demarit lupaa, että viikossa hoitoon, kepu lupaa, että joka kunnassa säilyy terveysasema jne, jne. Täyttä puppua. Palvelutko paranee sillä, että hallintoa lisätään tuhansilla ihmisillä. Hallituksen toimesta esitetään, että puolueille maksetaan vaalirahaa 5000 euroa, tai siitä ylöspäin kutakin aluevaltuutettua kohti. Siis puoluetukea lisää. Tässä kaikessa mm. kepu ja demarit mukana. Persut lupaa, että suomalainen ensin. Tuo ei ole mulle auennut. Eikä monelle muullekaan. Liittyykö sekin jotenkin maahanmuuttoon, ehkä se menee sille joukolle läpi. Vasemmistoliitto ja ehkä vihreät on valmiita rahoittamaan alueita uusilla veroilla. Maakuntavero olisi ylimääräinen vero, jolla ylisuureksi paisuvaa aluehallintoa rahoitettaisiin. Onko näillä kansanedustajilla ja jopa ministereillä mitään rajaa ahneuden määrässä. Hyvin palkattua aluevaltuutetun virkaa täytyy hamuta, vaikka tähänastisissakin olisi tehtävää. Vaalikeskusteluilla ei ole paljon mielenkiintoa. Ehdokkaat suurelta osin ovat täysin pihalla siitä minkälaiseen tehtävään pyrkivät. Jopa tätä alueahllinnon sote uudistusta valmistelleet tuntutvat odottavan, että joku ihme tapahtuu ja kaikki toimii automaattisesti. Toimii, jos rahat riittää. Veronmaksajilta saadaan lisää, kun valtio ensin riittävästi velkaantuu.

Kun nuo persut onnistuu aina pääsemään otsikoihin, niin pakko on taas pari lainausta tähän loppuun lisätä. Joku kokoomuksen ehdokas ( ei Parkanosta) kyseli tuon Kankaanpään jutun kohdalla, että mitähän Kankaanpään persu rovasti tuumii noista otsikoista. Onko valmis mukaan juhliin?

Perussuomalaisten valtuutettu vertasi vapautettuja Kankaanpään terroriepäiltyjä kotiin palaaviin Kulta-Leijoniin: ”Että tämmöistä tänään”

”Että tämmöstä tänään”, kirjoitti perussuomalaisten kankaanpääläinen kaupunginvaltuutettu Teuvo Roskala jakaessaan Iltalehden uutisen Kankaanpään terrorismirikoksista epäiltyjen vapauttamisesta.

– Nyt ei muuta kuin iso kansanjuhla pystyyn. Poikamme palaavat kuin Leijonat aikoinaan Globenista. Torilla tavataan, Roskala päätti Facebook-päivityksensä.

Aluevaalit | HS selvitti: Perus­suomalaisten ehdokkaat saaneet rikos­syytteitä selvästi eniten - Pahoin­pitely hyvin­vointi­vaalien yleisin syyte