Nukkuvat voittivat vaaleissa!

Torstai 27.1.2022 - Reijo


Niin ihmeellistä kuin se onkin, ainakin näin kaikissa mahdollisissa vaaleissa äänestäneen mielestä, nukkuvat oli suurin "puolue". Oliko se siitä johtuvaa, ettei äänestetty bensan hinnasta, eikä maahanmuutosta, niinkuin persu Purra asiaa arveli? Kun tuolla vaalikentillä kulki, niin kovin vähän äänestäjät tiesivät mistä äänestetään.  Varmaan tulevat tietämään, kun terveyskeskuksia suljetaan ja maakuntaveroa maksellaan. Keskustan voitto sillä lupauksella, että kaikki säilyy ennallaan ja joka kylässä on terveyskeskus, voi olla ohimenevää. Eduskuntavaalit ensi keväänä voi taas tilanteet realisoida uudelleen. Oma vaalityömme KD:n ehdokkaan kanssa tuotti tulosta. Oli mukava lukea Aamulehden otsikkoa "Kristillisin kunta, Parkano. Tuskin tuo nyt kirjaimellisesti pitää paikkansa, mutta poliittisesti hieno saavutus. Kauko Turusen 32,1% koko kunnan äänistä on vertailuna täysin samaa luokkaa, kuin huippupoliitikoilla suurissa kaupungeissa. Harmittavan pienen äänimäärän taakse jäi viides paikka KD:llä Pirkanmaalla. Alle kymmenen ääntä olisi lisäpaikan tuonut. Toivottavasti tarkistuslaskenta korjaa. 900 hylättyä ääntä Pirkanmaalla, ehkä sieltä löytyy! Joillakin on tarvetta käydä esittelemässä piirustustaitojaan äänestyslippuun. Kirkkoveneet veisteltiin ennen koulun huusin seiniin, nyt aikuisena jotkut tuovat tuon taiteen lajin äänetyskoppiin.

Joku kaveri tuolla hiihtoladulla huikkaili, että mitäs nyt teette, kun vaalityöt loppui. Nyt sitten vain hiihdellään ja seurataan olympiakisojakin pikapuoliin. Kilometrejä on kertynyt pian 600 kilometriä näille lumille, joten viime talven määrä ylittynee. Ilmojen puolesta ollaan kohtuullisen mukavassa kelissä. Alle kymmenen asteen pakkaset on sopivia meikäläisen verenkierrolle.

Vielä täytyy palata käytyihin vaaleihin. Uskottava on, että rokotevastaisuudellakin voi vähän aikaa ratsastaa jopa politiikassa. Turtiaisen valta puolue sai kymmenkunta aluevaltuustopaikkaa ilman mitään muuta ohjelmaa. Enpä taida sanoa mitä tuostakin porukasta ajattelen, ettei joudu herjauksesta raastupaan. Uskomattoman yksinkertaisia ihmisiä.

KD:n kansanedustaja Päivi Räsänen on käräjillä siteerattuaan Raamattua väärässä paikassa. Joku toisinajattelija on löytänyt joistain monen vuoden takaa olevista puheista ja kirjoituksista lausuntoja, jotka valtionsyttäjä haluaa tutkituttaa. Valtiosyyttäjä kyllä ohittaa olan kohautuksella joitakin törkeitäkin puheita ja kirjoituksia, mutta tässä lienee henkilökohtaistakin ajatus erimielisyyttä. Mielenkiintoista nähdä kuuluuko uskonnonvapaus sananvapauden piiriin.