Kaupunginhallitus "lörpöttelee".

Torstai 10.2.2022 - Reijo


Pakkasennuste näyttää -1 ja mittari -13, niin jompi kumpi heittää. Ehkä se tuosta päivänmittaan taas lämpenee ja tuo lisää lunta. Joillakin alueilla lunta lähes ennätyslukemissa. Sitä tuo ilmaston lämpeneminen saa aikaan.

Ulkopolitiikkakin on taitolaji. Sen sai myöskin Mika Niikko huomata, mutta liian myöhään. Voihan sitä vahingoksikin sanoa, että kirjoittaa hölmöjä. Kuitenkin mm. Jessika Aro kirjassaan Putinin trolllit viittasi muutamiin persuihin joilla tuntui olevan Putini sympatioita tavallista enemmän. Onko tässä kysymys siitä, sitä voi kysyä Niikolta? Saihan tuolla tviittailullaan julkisuutta. Oliko se järkevää, sitä voi miettiä, kun joutuu eroamaan ulkoasiain valiokunnan pj:n paikalta. Kun persuista on tilalle joku valittava, niin ehkä Sakari Puisto omaisi hieman enemmän kokemusta ja ajattelukykyä tuolla paikalla.

Parkanon kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina ja tapansa mukaan sekoili päätöksenteossa. Kyse oli maakaupasta jonka kaupunginhallitus oli viikkoa aikaisemmin yksimielisesti hyväksynyt ja elinvoimatoimikunta yksimielisesti valmistellut. Paikallisen metsänhoitoyhdistyksen puheenjohtaja katsoi asiakseen esittää kauppaa hylättäväksi, vaikka oli hallituksessa ollut hyväksymässä. Paljonko hylkäysesityksessä painoi se, että metsäkauppaa tekevä, ostava yritys, on välillisesti kilpailija metsänhoitoyhdistykselle. Olisiko mhy:n puheenjohtaja ollut jäävi asiaa käsittelemään, sitäkin voi kysyä? Samassa valtuuston kokouksessa tein esityksen, ettei teknisen johtajan avoinna ollutta virkaa täytettäisi, vaan tarkasteltaisiin laajemmin virkamieskunnan/hallinnon keventämistä. Meillä on suuria paineita saada mittavia säästöjä vielä kuluvan vuoden aikana. Verotulot romahtavat ensi vuonna, mutta henkilöstökulut näyttää jopa kasvavan. Kokoomus teki aloitteen tähän viitaten, mutta se tie on aika hidas säästöjen aikaansaamiseen.

Ylä-Satakunta lehti oli tehnyt tutkivaa journalismia ja löytänyt hallituksen joukosta lörpöttelijöitä. Hallituksen sisäiset asiat pitäisi tulla julkisuuteen vasta sen jälkeen, kun niitä on käsitelty niin, että tehdään päätöksiä. Tuota salassapitosäännöstä ei kaikki hallituksen jäsenet ole sisäistäneet. Ylärin kirjoituksen kommenteista toki paljastuu vuotaja, tai mahdolliset vuotajat, mutta niihin voi vain kyseisen ryhmän edustajat puuttua. Lehti on luvannut vuotajille lähdesuojan, joten ulkopuolisen on vaikea tuohon puuttua. Kaupunginhallituksen sisäiseen yhtenäisyyteen se tekee kohtuullisen kolauksen.