Liukaita latuja!

Torstai 17.2.2022 - Reijo


Urheilun täyttämä pariviikkoinen on päättymässä ensi sunnuntaihin. Aika tiiviisti on tullut seurattua Olympiakisailuja. Suomikin on menestynyt ehkä vähän yli odotusten. Kuusi mitalia tässä vaiheessa ja ehkä yksi, tai jopa kaksi vielä mahdollista. Nuo Mietaan nimeämät "lökäpöksykisailut" ja jäänlakaisu kisat on jäänyt vähemmälle, mutta ihan oikiaa urheiluakin on ollut riittämiin. On sitä itekkin tullut suksiteltua niin, että tonnin raja lähestyy uhkaavasti. Kannattaa jokaisen edes laskiaisen kunniaksi kaivaa sukset esille ja lähteä ladulle. Sitä riittää.

Naapurin Putiini osaa pitää mielenkiinnon itseensä ja tekemisiinsä esillä. Merkillistä, että yksi ukko saa koko maailman varpailleen. Onhan nuo jotkut maailman johtajat niin mielenterveydellisesti arvaamattomia, ettei niiden edesottamuksista tiedä. Niin kauan, kuin kansa hyväksyy, tai pakotetaan hyväksymään kaikki miten sitä alistetaan, niin kauan tyrannit voivat elää. Siinä sitten muutaman maan poliittiset johtajat voivat esiintyä suurina maailman vapahtajina ja oikeuden jakajina, vaikka todellinen vaikuttaminen jää muutamaan hymykuvaan pitkän pöydän molemmissa päissä. Yleensä lopputulos Ukrainan tapaisissa kriiseissäkin on se, että saadaan näyttämään siltä, että Ukrainan kansa halusikin, että liitytään takaisin Venäjään!

Persujen Halla-ahoa ei haluttukaan yksimielisesti ulkoasiainvalikunnan johtoon. Vaikka puolue saa itse ehdokkaansa valita, niin osa jäsenistä halusi hieman näpäyttää persuja. Saattaapi aiheuttaa hieman pientä säröä sielläkin tiukoissa asiakäsittelyissä.

Maan hallitus on poistamassa kelakorvauksia eräiden lääkäri ja lääkekorvausten osalta. Kaiken yksityisen toiminnan kieltäminen ja palveluiden saaminen on vasemmisto, vihreä, kepu hallitukselle myrkkyä. Kepu kyllä aluevaalien alla julisti sotepalveluiden saannin oikeudellisuutta kaikissa kunnissa tasa-arvoisesti. Kun noita julkisia palveluita ei ole saatavissa nyt, eikä tulevaisuudessakaan jokaisessa kunnassa eikä edes lähialueilla, niin ainoa mahdollisuus on yksityisten palveluiden tuoma mahdollisuus. Nyt hallitus haluaa tämänkin mahdollisuuden torpata poistamalla kelakorvaukset näistä palveluista. Tämä kaikki kepun tuella!!

Paikallispolitiikassa on eletty merkillisiä aikoja. Nämä samat palveluiden puolustajat persujen tuella ovat aiheuttamassa ongelmia myöskin Parkano-Kihniö alueen palveluihin. Neuvotteluvalmiutta ei ole ollut sotepalveluiden tuottajan kanssa. Jotain kertoo kaupunginhallituksen ja sen puheenjohtajan kyvyistä asiaa hoitaa, kun samaa asiaa vatvotaan kokouksissa useita tunteja, eikä saada päätöstä aikaan. Lopuksi muutaman ylimääräisen hallituksen kokouksen jälkeen saadaan päätös aikaan, joka saattaa aiheuttaa palveluille suuria ongelmia. Saihan siinä hallituksen jäsenet kohtuulliset palkkiot ylimääräisistä pitkistä kokouksista. Se on niin, kuin joku virkamieskin totesi "kepu pettää aina".