"Voihan putikka"

Torstai 24.2.2022 - Reijo


Voihan"putikka" mitä teki. Eihän tuo Putinin hyökkäys Ukrainaan mikään yllätys ollut, mutta tapa millä se tapahtuu, on erikoinen. Valko-Venäjän presidentti on jo maansa myynyt Putinille, joten sinne on hyvä koota joukkoja mahdollisen vastarinnan tullessa. Eihän tuota vastarintaa edes ole ollut! Todellisuudessa kaikki sanktiot mitä Venäjälle asetetaan taitavat enemmän naurattaa Putinia, kuin huolestuttaa. Putinin oma miljardiomaisuus on turvassa ja kansastaan ei tämä ukko paljoa perusta. Suomikin joutuu oman osansa näistä taloudellisista sanktioista maksamaan. Kun turpeen nosto lämmitykseen on saatu vihreiden ja sitä myötäilevien hallituspuolueiden toimesta ajettua alas, on Suomi taas kerran "housut kintuissa" odottamassa energiaa mm. Venäjältä. Mikäli ydinvoimalatyömaata ei saada Pyhäjoella uuteen kilpailutukseen ja luotettavaa toimijaa työtä jatkamaan ollaan siellä ongelmissa, vaikka Pyhäjoen kunnanjohtaja kuinka asiaa hehkuttaisi.

Onneksi ollaan kuitenkin kesää kohti menossa, vaikka nuo parinkymmenen asteen yöpakkaset ei siltä näytä. Kuitenkin uusi syksy ja talvikin tulee ja silloin taas mietitään millä pirtti lämpimäksi. Hieno on ollut hiihdellä hankia hiljalleen, kun aurinko paistaa jo kohtuullisen korkealla. Tästähän nuo kelit vain paranee. Tälle kuulle jo tonni kilometreissä täyteen. Saa kotimaista aurinkoa, kun ei oikein tiedä mihinpäin uskaltaa lähteä kesäisiä kelejä katselemaan. Aikaakin jää enemmän, kun nuo Kiinan olympiakisat tuli päätökseen ja päästään siltäkin osin normaaliin päiväjärjestykseen. Kokousrumbassa taitaa tulla hieman ruuhkaa, mutta aikaa on. Keskiviikkona vuokrakodit, maanantaina kaupunginhallitus ja valtuusto. Viikolla vielä Kolmostien terveys OY.

Paikallispoiltiikka on viime aikoina näyttänyt kaikkea sitä mitä siinä ei pitäisi olla, silloin kun kuntalaisten asioita hoidetaan tasapuolisesti. Parkanossa Pihlajalinnan ja kaupungin välinen kiista eräistä sote kuluista ja niiden aiheuttajista on aiheuttanut keskinäistä kiistelyä.  Parkanossa siihen on tullut taas puoluepolitiikka ja poliittinen nokkapokka. Oma pelkoni on, että Parkano maksaa vielä kalliisti tämän nokkapokan. Tämä nokittelu ei pääty siihen, että sotepalvelut siirtyvät maakuntaan hoidettavaksi. Silloinkin kysytään palveluiden perään. Onko vastuunkantajia jonossa, jos palvelut eivät toimikaan niin, kuin tähän asti? Turha on silloin piiloutua virkamiesten, tai Sokrates lakitoimiston taakse. Lakitoimistolle on jo maksettu kymmeniä tuhansia siitä, että se todistaa toimeksiantajansa puolesta ilman minkäänlaista vastuuta. Vastuun kantavat päätöksentekijät!

Mukavaa laskiaista! Lähtekäähän suksille!