Suomi Natoon, ehkä?

Torstai 3.3.2022 - Reijo


Uuutistarjontaa on jo viikon täyttänyt naapurimaan mieleltään sairaan presidentin aloittama sota. Putini ite varmaan piileskelee jossain bunkkerissaan muuten ei henkikulta taitaisi kovin kauaa säilyä. Kunhan oma kansakin alkaa nähdä nälkää, niin eiköhän Putinikin esille kaivella. Propakandakoneisto on vielä voimissaan Venäjällä ja kansalle voidaan syöttää mitä tahansa soopaa. Se on levinnyt myöskin Amerikkaan.            USA:n ex pressa Trump kertoi mielipiteenään, että Putin oli nerokas aloittaessaan sodan Ukrainassa. En tiedä mitä neroutta tuossa konnassa voi nähdä muut, kuin toinen samanlainen. Persujen Huhtasaari ylistää monissa jutuissaan Trumppia. Käyvätkö ajatukset yksiin? Tosin Trumppi on joutunut hieman lausunnoissaan perääntymään.

Onko Suomen liityttävä Natoon? Joka tapauksessa se on liian myöhäistä. Liittymiseen menee aikaa kuukausia, ehkä pidempään. Maailmantilanne voi muuttua nopeasti. Kaksi edellisen hallituksen erinomaista ministeriä Timo Soini ja Jussi Niinistö ovat tekemässä kansalaisaloitetta irtautumisesta Ottawan maamiinasopimuksesta. Tämän sopimuksen kätilönä toimi Kassi-Alma ( Tarja Halonen). Voipi olla, että jossain vaiheessa olisi tarpeen Suomen itäraja miinoittaa. Siihenhän ei kukaan vahingossa mene. Maamiinoja lienee vielä jonkin verran varastoissa ja uusia saadaan. Ei muuta kuin kaikki allekirjoittamaan kansalaisaloite kunhan se ehtii nettiin. Ehkä hallituksella ja eduskunnallakin on mieli muuttunut siitä, kun maamiinoista äänestettiin. 

Parkanolaisessa politiikassa edelleen toimii kepumafia. Sitä tukee persujen ja tällä kertaa myöskin demarien ryhmät. Kolmostien terveyden yhtiökokous oli viikolla ja kaikki nykyisen hallituksen kaupunkia edustaneet jäsenet ilmoittivat etteivät ole käytettävissä jatkossa hallitukseen. No, kaupunginjohtaja teki omavaltaisen ehdotuksen jolla demari edustaja hallitukseen nimettiin ilman ko. henkilön suostumusta. Tarkoituksemme hallituksesta erolla oli, että esteellisyys osallistua kh:n kokouksiin poistui, sen käsitellessä Kolmostien terveyden asioita. Näin saimme taas olla todistamassa surkuhupaisaa näytöstä kh:n kokouksessa. Tiettävästi kepu oli sunnuntain ryhmäkokouksessaan päättänyt, että haluavat jatkaa neuvotteluja Kolmostien terveyden kanssa riidassa olevista maksuista. Esitin Kh:n kokouksessa, että neuvotteluja jatkettaisiin kehitysjohtajan johdolla sovinnon saamiseksi. Näin olisi taattu myöskin palveluiden säilyminen suuripiirtein samalla tasolla Parkanossa. Vastaehdotuksena oli kepun Myllymäen ehdotus, ettei neuvotteluja jatkettaisi. Äänestyksessä sain taakseni kokoomuksen ja KD:n hallituksen edustajat. Eli aikanaan, kun lisäkustannuksia Parkano mahdollisesti oikeuden kautta maksaa, vastuu on kepun, persujen ja demariedustajien. Valitettavasti ei rahallista vastuuta voida siirtää näille ryhmille, vaan veronmaksajat maksaa. Taisi tulla aiemminkin sanottua, että kepu pettää aina!!