Sotaa ja sotea

Torstai 10.3.2022 - Reijo


Nyt on taas sitä aikaa, kun luonto ei oikein tiedä kumpaan suuntaan pitäisi kulkea, kohti kesää, vai vielä takatalveen. Ehkä on paras uskoa Pekka Poutaa, joka oli valmis jopa vedon kyöntiin, että isommat lumisateet on tälle talvelle nähtynä. Tosin Poutakin asustelee Helsingin seutuvilla ja sieltä katsellen voi olla hyvinkin oikeassa, kun siellä Suomi loppuu viimeistään Tampereen seudulle. Onhan tässä saanut suksitella ihan kyllikseen ja kelejä vieläkin riittää. Joten voi se kevätkin tulla. 

Putinia ei vain saada nahkurin orsille, vaikka siitä ihan kohtuullinen korvauskin olisi luvassa. Jossain vaiheessa jokainen vastaava diktaattori on loppusuoralle tullut ja silloin ei kovakaan loppukiri auta. Äkkinäinen nappi ottaan "tapaturma" olisi liian helppo tuomio. Ehkäpä "Herra" huolen pitää. Ympäri maailman ollaan valmiita auttamaan Ukrainalaisia. Tärkein kuitenki tällä hetkellä puuttuu Ukrainan puolustuksen kannalta. Ilmatilan sulkeminen, joka tietäisi jokaisen venäläiskoneen evakuoimista Ukrainan ilmatilasta esim Naton hävittäjillä olisi ratkaisu. Kun vastassa on mieleltään sairas pressa, jolla on ydinasenappi käytössään, voisi riski olla tuhoisa koko Euroopalle.

Sote alueet pääsivät aloittamaan omat kokouksensa. Tottakai aloitettiin palkkojen tarkistuksilla. Palkkahaitari ylimmässä pomopäässä liikkuu kymppitonnin molemmin puolin kuukaudessa. Suuria vaihteluita eri alueiden välillä. Pienemmille pomoillekin "kohtuu" korvaukset. Kun valiokunnat, hallitukset ja muut toimikunnat kuittaavat useamman satasen kokouspalkkioita muutaman kerran kuukaudessa, niistäkin kertyy sievoinen summa. Ei ole ihme, että monet arvioivat valtion alueille varaamien rahojen loppuvan alkuunsa. Vielä pitäisi pystyä hoitamaan nekin tehtävät mitä varten nämä So-Te alueet on olemassa. Turvaamaan kaikkien ihmisten sosiaaliset ja terveydelliset hoidon tarpeet. Ehkä siinä kepun "terveyskeskus joka kunnassa" voi joutua jossain vaiheessa vielä tiukille.

Parkanossa vielä kipuillaan Kolmostien terveys päätösten kanssa. Kaikille ei näytä menneen jakeluun edellisen hallituksen jäsenten irtisanoutuminen. Ilmeisesti jostakin vapaaehtoinen luopuminen sen takia, että joku asia voitaisiin hoitaa ei ole kovin tavanomaista tässä kylässä. Toki tuokin hyvä yritys meni osittain hukkaan, kun painostuksen alla toiminut kaupunginhallitus ei uskaltanut tehdä tarvittavaa päätöstä. Kun viime vuoden tilinpäätöstä kaupunki kirjaa, siinä tulee näkyä kaupungin vastuut velkojille. Siinä tulee näkyä myöskin päätöksenteon prosessit, kuka, tai ketkä kantavat mahdolliset taloudelliset vastuut. Ei taida minä, minä, minä huutoja kuulua.