"Bensaa suonissa", voi ku olis

Torstai 17.3.2022 - Reijo


Kyllä, kevät tekee tuloaan. Talitintit jo pesäntekopuuhissa. Ainakin yhdestä pöntöstä jo varaus olemassa. Pari vuokralaista mahtuis vielä pihapönttöihin. Voi olla, että auringon lämmittämä päivä hieman sekottaa tinttejä. Lunta riitää vielä pitkään, jos yöpakkaset jatkuu nykyiseen malliin. Aamusta vielä loistavat hiihtokelit. Meillä tahtoo tuo innostus nousta samalla, kun kevät etenee. Tavoite oli tuhat kilsaa talvessa, mutta nyt sitä on nostettu puoleentoista ja eiköhän tuokin tällä menolla täyty. Noin 20-30 km päivävauhtia.

Vähän nuo muut harrastukset häiritsee. Holkerillakin oli joskus ministerinä ollessaan niin iso hiihtotavoite, että joutui käyttämään jopa vapaa-aikaakin tavoitteen saavuttamiseksi. Tämänpäivän poliitikoilla aika menee asioiden "siunailemiseen" ja aikaansaannokset jää aika vähiin. Natosta ja siihen liittymisestä, tai liittymättömyydestä on pähkitty jo joukolla muutamat viikot. Kun lopputulos tiedetään, niin eikö olisi aika pistää hösseliksi. Suomi tulee Natoon liittymään ja silloin ei kannata jäädä vartoilemaan Putinin kannanottoja. Kun Venäjä tulee Ukrainan sodan seurauksena romahtamaan taloudellisesti ja myöskin asevarusteluissaan, niin menee vähän aikaa ennenkuin ylös nousee, jos koskaan. Putini voi heilutella Ydinnappulaansa, mutta vaikka mies on hullu, niin hullu ei varmaankaan, että haluaa koko maailmaa tuhota. Tai sitten on niin kuin nämä isisin itsemurhapommittajat.

Polttoaineiden hintojen nousu on aika hurjaa. Meikäläisten, kun ei tarvitse edes joka päivä välttämättä polttomoottoriautoa käynnistää, niin merkitys ei ole kestämätön. "Hiihtoreissun tekee sähköllä". Työmatkoilla tai yrittäjänä autoa tarvitsevalle polttoaine alkaa olla hinnaltaan kestämätön. Kuljetusyrittäjien konkursseista voi tulla arkipäivää. Jotkut parikymmenen sentin veronalennukset pumppuhinnoissa ei asiaa ratkaise. Nämä uhoamiset muutamilla kansanedustajilla on itsensä esille tuomista, joilla ei ole vaikutusta. Kaikki veronalennukset on pois vauhdilla velkaantuvan valtion tuloista. Kohdistuuko valtion tukipolitiikkakaan oikein, sitäkin voi miettiä. Kun edelleen ajetaan erilaisia "ralleja" moottoriajoneuvoilla, niin hinta on nillä kohdillaan.

Parkanolaisessa sotepalveluissa alkaa uusi vaihe. Ulkoistetun sotepalvelun järjestäjä ilmoitaa yt-neuvotteluista ja järjestelee palvelutoimintojaan kannattavammalle pohjalle. KH:n puheenjohtajan johdolla toimiva kh:n enemmistö on ensisijaisesti vastuullinen tekemillään päätöksillä siitä, että palvelurakenne tulee heikkenemään. Uhoamiset sillä, että Kolmostien terveys rikkoisi sopimusta eivät palveluntarvitsijoita lohduta. Kun neuvotteluvalmiutta ei ollut, on lopputulos tämä. Jos tämä neuvotteluun haluton enemmistö on sitä mieltä, että sopimusta rikotaan, silloin on syytä haastaa palveluntuottaja käräjille.