Palvelut toimii!

Torstai 31.3.2022 - Reijo


"Maaliskuu maata näyttää", näin sanottiin ennen. Tänään viimeinen päivä maaliskuuta ja monin paikoin paksu hanki vielä peittää maan. Meinasi tuo kevät ottaa etuottoo, mutta aina jossain vaiheessa tulee takapakkia. Hyvä oli, että nyt, saadaan vielä hiihdellä hyvillä laduila. Eilen hiihtelimme Käenkoskella erään 85 vuotta täyttäneen entisen liikunnan opettajan perässä ja mieleen kyllä tuli, että olis hienoo vielä kymmenen vuoden päästä, jos pääsisi edes likimain samaa vauhtia. No, se on "Korkeemman kädes".

Aina joskus Parkanossakin kuulee valituksia huonoista terveyskeskuspalveluista ja lääkäripalveluista. Se on merkillistä, että näitä tietoja tulee aina samoilta ihmisiltä. Samoilta, jotka johdonmukaisesti ovat vastustaneet ulkoistettua sote palvelua. Yleensä tiedot näille kellokkaille tulee "tuolla torilla, tai tuolta kyliltä" ja todellinen tieto jää puuttumaan. Toki itsekin olen joskus tällaista tietoa saanut, mutta useinmiten niiltä henkilöiltä, jotka ensimmäisenä yhteydenottonaan haukkuu koko terkkarin henkilökunnan. Metsä vastaa usein niin, kuin sinne huudetaan. Tiistaina Helena sai lähes väkisin allekirjoittaneen terveyskeskukseen. Soitti terveydenhoitajalle, joka kehotti tulemaan vastaanotolle. Lääkäriin pääsin vajaan tunnin kuluttua ajanvarauksesta. Aiheena käynnille oli verenpaineen lasku aika alas. Olen useita vuosia syönyt verenpainelääkitystä, mutta nyt alko paineet olla liian alhaalla. Terveydenhoitaja otti hyvin ystävällisesti vastaan ja vastaanotolle pääsin heti. No tohtori tutki ja määräsi verenpainelääkkeet tauolle ja paineet seurantaan. Olisiko liikunnan määrä auttanut paineeseen, aika näyttää. Joka tapauksessa palvelu pelasi, niin kuin aina, kun olemme sitä tarvinneet.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan niin sanotun sovintomenettelyn käynnistämisen kaupungin ja Kolmostien terveyden kesken syntyneistä erimielisyyksistä.  Vaikka se ei aikaisemmin kh:lle sopinut, nyt kuitenkin oli "lusikka otettu kauniiseen käteen". Pyritään säilyttämään se mitä vielä on tehtävissä. 

Parkanon elinvoimatoimikunta oli tekemässä kauppoja louhikkoisesta ja osittain suoperäisestä maakappaleesta Käenkosken läheltä. 20 h maa-alue, jossa puuston arvo 45000 olisi maksanut 180000 euroa. Yleinen asiantuntija arvio oli noin puolet pyydetystä hinnasta. En tiedä paljonko kysymys oli hyvä veli systeemistä, mutta kauppa hylättiin. Esitin hylättäväksi ja sain kannattajiksi lopulta kaikki muut paitsi persujen pari edustajaa. Varsinaista käyttöä ei alueelle ollut, mutta mahdollisena odotusarvona ehkä viiden-kymmenen vuoden päähän. Kaupungille lisää velkaa, joka nyt jo tekee tappiollisia tilinpäätöksiä.