Hauskaa Vappua!

Torstai 28.4.2022 - Reijo


Vappuna odottaa ilmeisesti ns. todennäköinen sää. Ainakin ennusteet viittaa kohtuullisiin 4-5 asteen yöpakkasiin. Ei kuitenkaan enää hiihtokelejä, vaikka sellaistakin jossain vaiheessa ennustelin. Tavoitteet kuitenkin ylitettiin jopa reilusti. Helenalle hiihtokilometrejä yli 2000 km ja itselleni jäi jokunen kilometri vaille. Ennätys myöskin hiihtokauden pituudessa. 23.4 oltiin viimeisen kerran suksilla tälle rupeamalle.

Tätä kirjoittaessani on kansallisen veteraanipäivän ilta. Kaikille veteraaneille, sotaorvoille ja veteraanien jälkeläisille " Himmetä ei muistot koskaan saa". Kun kyselimme Parkanon mahdollisen veteraanipäivän muistamiseksi järjestettävän tapahtuman perään, ilmoitti joku, että veteraaneja on niin vähän ettei enää järjestetä tapahtumaa, koska veteraanit eivät voi enää osallistua. Eihän veteraanien muistaminen ja kunnioittaminen tarkoita sitä, että heidät unohdetaan, kun kaikki ovat olleet viimeisessä iltahuudossa. Venäjän järkyttävät teot Ukrainassa tuovat entistä lähemmäksi ne uhraukset ja sankariteot mitä esivanhempamme ovat tehneet Suomen itsenäisyyttä puolustaessaan. Joku demari kirjoitti paikallislehdessä Rafael Paasion sanomaa jotenkin näin " jos et tiedä mitä pitää tehdä, ole heikomman puolella". Kaunis ajatus. Miten tähän näin veteraanipäivänä sopii myöskin Paasion lausuma, kun käsiteltiin eduskunnassa veteraanien tukemista " maksakoot tuet ne jotka ovat heidät sotaan laittaneetkin". Vähän samalla linjalla menee tänä päivänä myöskin Erkki Tuomioja. Venäjän politiikan myötäily on saanut jopa demarinuoret esittämään, että tuo "höperö" voisi erota ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan paikalta. Oikein esitetty!

Politiikassa Eurooppa tasolla tapahtuu hyviäkin asioita. Ranskalaiset äänestivät kuitenkin Macronin uudelleen presidentiksi. Hänessäkin on varmasti vikansa, mutta se "pöllö" Le Pen olisi saanut ainakin Euroopan sekaisin. Vakautta tarvitaan, eikä haihattelijoita ja Putinin tukijoita!

Parkano kaupunginjohtajan viransijaisuuteen tuli hakemuksia yllättävän hyvin. Reilut kymmenen hakijaa "pätkätyöhön" on hyvä määrä. Varmasti tuosta joukosta löytyy asiansa osaava ja toimeen tarttuva tekijä. Varmasti kokemus on tärkeä tekijä, kun haetaan viransijaista, jonka pitäisi hypätä liikkuvaan junaan. Joka tapauksessa voi todeta, että hakupäätös oli oikea. Sijaisjärjestelyt ilman hakua ovat aina ikäviä. Sitäkin lajia meillä on harrastettu liiankin kanssa. Tämäkään paikka ei saa olla valmiiksi jollekin ryhmälle  läänitetty"