Lämmintä Äitiepäivää!

Torstai 5.5.2022 - Reijo


Ei yhtään helpottanut, vaikka hiihtokausi päättyi. Pikainen sauvalenkki (n.tunti aamulla). Sitten haravointia, oksien leikkuuta siellä täällä ja niin edelleen. Sitä olen aina ihmetellyt, mistä sitä erilaista haravointi roskaa aina kertyy monta kärrykuormaa kuskattavaksi jäteasemalle. Sitä sielläkin moni muukin roskien tuoja ihmettelee. Toinen ihmetyksen aihe on monivuotiset kasvit. Jos kasvit on kerran monivuotisia, miksi niitä pitää ostaa joka vuosi?
Tiivis kokousviikko taas menossa. Maanantaina kaup.hallitus, tiistaina valtuustoseminaari, keskiviikkona OP:n edustajisto. Torstaina käydään tohtorilla kysymässä ollaanko vielä autonajokelpoisia. Muistitesti meni ainakin virheittä. Äitienpäivää sitten juhlistetaan Sunnuntaina ja kakkukin ilman muuta on väsättävä.
Valtakunnanpolitiikka pyörii vain ja ainoastaan Naton ja siihen liittyvien asioiden ympärillä. Kyllä siinä on takki, jos toinenkin, kääntynyt moneen kertaan ympäri usealla kansanedustajallakin. demarien Tuomioja ja Kiljunen ainakin ovat varmaan vaihtaneetkin takkia, eikä vain käännelleet. Joka asiasta kysellään galluppeja. Puolueiden puheenjohtajien suosikki omiensa piirissä on Sanna Marin ja toisena Petteri Orpo. Aika alas, ei niinkään yllättäen, on tipahtanut persu Purran suosio omienkin keskuudessa. Oliko viides osa persuista, joka oli puheenjohtajaansa tyytyväisiä. Eihän tuo ikuinen ivallinen hymy voi tuoda uskottavuutta edes peruspersuille. Ei kannatusta tuo myöskään jumittuminen yhden asian liikkeeksi. Ei kaikkiin asioihin ratkaisu voi olla kehitysavun karsiminen ja maahanmuutosta jankkaaminen. Osittain aiheellisetkin asiat menettää tehonsa, jos niitä jankataan jatkuvasti, ilman tuloksia.
Parkano valitsee kaupunginjohtajalle viransijaisen ensi maanantaina. Viime maanantain haastattelussa oli neljä ehdokasta, jotka kaikki täyttävät kriteerit. Hyviä ehdokkaita kuitenkin pätkävirkaan. Kaupunginjohtajankin paikka on nykypäivänä aika tuulinen paikka. Ei aina ole virkamiehessä vika, jos luottamuspula tulee. Kyllä meissä luottamushenkilöissäkin on monenlaista viheltäjää. Taloudenhoidossa näyttää tulevan helpoimmin sellaisia ongelmia jotka tuota luottamuspulaa aiheuttaa. Kaikille ei ole selvää, että veronmaksaja on luottamushenkilöidenkin pomo.
Kaikille äideille oikein hyvää Äitienpäivää