Natoon ovi avattu!

Torstai 19.5.2022 - Reijo


Ompahan perunat maassa ja pian myöskin muita kevät istutuksia. Harmi vain, että yöpakkaset vielä uhkailee ja taisi käydä vähän nipistämässäkin joitakin kukkia ja muitakin kasveja. Maanantaina kaupunginvaltuusto, torstaina Ylärin yhtiökokous ja perjantaina KD:n ja Turusen Kaukon kanssa tarjoilemaan possunlihaa K-Marketille. Viikonloppuna olisi vielä Pyhäniemen osakkaiden yhtiökokous. Tosin siellä on niin valmiit sävelet, ettei siellä paljon vaikuta, vaikka vähän urputtaisikin yhtiövastikkeista.

Maanantain kaupunginvaltuustossa puhutti pitkään Pahkalan leirintäalueen sähköistyksen ajanmukaistaminen. Kaikki maksaa. Sähköremontti 80000 euroa. Kuitenkin, jos ja kun leirintäaluetta aiotaan parkanossa pitää, on se oltava siinä kunnossa , että siellä on turvallista olla. Omalta osaltani näin valtuustossa ilmoitin. Kupunginhallituksessa kannatin Mettomäen esitystä siitä, että kaupunginjohtaja ja muuta asiaan vaikuttavat pikaisesti pyrkii saamaan leirintäalueelle pitkäaikaisen toimijan, joka mahdollisesti osallistuisi alueelle tehtäviin saneerauksiin. Tehdyt investoinnit edellyttävät myöskin alueen vuokratason korottamista niin, että kaupungin satsaukset tulisivat jossakin määrin edes kuitattua. Tosin hyöty tulee myöskin alueen yritysten kautta, jotka huomioinevat kaupungin mukana olon.

Aika hyvin oli Ylärin toimittaja päätellyt vt-kaupunginjohtajan valinnan äänestykset. Kun esityksen lippuäänestyksestä teki persujen Manner ja samaa myötäili myöskin kepun Talonen- , niin ei ole vaikea olla yhtymättä toimittajan arvailuun. Kun toriparlamentissa kerrotaan, että kyseessä oli pilailu äänestys, voi miettiä onko kaikki hallituksessa tehtäviensä tasalla. No lopputulos on kuitenkin se mitä hallituksen jäsenet keskusteluissa yksimielisesti tukivat. Hannu Mars luotsaa Parkanon kaupunkia nyt reilut puoli vuotta.

Nato äänestys meni aika lailla ennakkoarvioiden mukaan. Vasemmistosta löytyi useampia vastustajia ja persuista yksi, sekä entinen persu Turtiainen, jonka aivoituksia on vaikea ymmärtää. Venäjäfanitus on yllättävän lujassa muutamilla. Edelleen täytyy palata siihen Jessica Aron kirjaan, jossa suoraan kerrotaan mm. persujen yhteyksistä. Samoilla henkilöillä on fanitusta myöskin USA:n entisen pressan Trumpin suuntaan. Onneksi siellä kuitenkin Biden hoitelee osaltaan tuota Natoon liittymistä. Saadaan siltä osin olla turvallisin mielin.