Jääkiekkohullu kansa

Torstai 2.6.2022 - Reijo


Onko Suomi urheiluhullua kansaa? No ainakin jääkiekkohullua! Seuraan urheilua innokkaasti. Ja olen määrättyyn mittaan asti ylpeä Suomen jääkiekon menestyksestä. Lieveilmiöt joihin ei ilmeisesti varsinainen urheilullinen osuus mitenkään kuulu menee yli ymmärryksen. Ehkä olen "kalkkis" siltä osin, ei haittaa. Mikä saa 30 tuhatta ihmistä kokoontumaan Tampereen Hakametsän hallin eteen kuuntelemaan älytöntä mekkalaa ja viemään sinne pieniäkin lapsia tuohon meluun? Mikä saa jääkiekkointoilijoita rikkomaan ravintolassa paikkoja ja sotkemaan mm. Mantan patsaan ympäristön Helsingissä. Samoja ongelmia myös Turussa. Miten se kuuluu urheiluun? Kun Tampereella ensi vuonna on taas vastaavat karkelot, niin järjestäjille on tullut vaatimuksia, että anniskelualueita tulee saada myöskin katsomoihin. Kuuluuko sekin jääkiekkourheiluun? Kovasti valitetaan kuinka kaikki kallistuu ja ollaan köyhiä ja kipeitä. Silti kymmenettuhannet ihmiset ovat valmiita maksamaan ottelulipuista ja oheistuotteista älyttömiä summia. Se on vapaaehtoista. Ei kannattaisi valittaa.

Tampere oli siistitty jo yön aikana, kun maanantaina menin maakuntavaltuuston kokoukseen Tampereelle. Uusi maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen oli kokousta avaamassa. Oikein miellyttävä tuttavuus. Lupasi vierailla Parkanossa, kun saavat aikataulut ja kutsut soviteltua.  Maakuntavaltuuston osa on aika pitkälti sama, kuin kaupunginvaltuuston. Asiat on jo hallituksissa puitu valmiiksi ja valtuuston osa on keskustelun yhteydessä nyökytellä. KD:n ryhmä jätti valtuustossa kaksi valtuustoaloitetta, joihn hallitus jossain vaiheessa vastaa. Toisen olin laatinut ja siinä esitetään, että maakuntahallitus esim. hankkeen kautta aloittaa ikäihmisten digineuvonnan. Esim. kuntiin neuvonnan käynnistäjiä ja kuntayhteistyötä.

Paikallinen yläri on tehnyt mielenkiintoista pohdintaa tulevista eduskuntavaaleista. Niinkuin aina, jos noilla asetelmilla mennään niin Parkanolaista kansanedustajaa saamme taas odotella muutamat vaalit eteenpäin.Näyttää siltä, että täällä ei sellaista yksimielisyyttä löydy, että jonkun ehdokkaan taakse saataisiin koottua sellainen ryhmä, että läpimenoon olisi mahdollisuus.

Joku valtuutettu valittaa, että jonkinlainen klikki taas asioista päättää kaupunginvaltuustossa. Aika lapsellista valitusta, kun näyttää siltä, että on itse todennäköisesti tätä klikkiä ollut tukemassa vitsiäänestyksissä kaupunginjohtajavalinnassa.