Lapuan liike voimissaan Pohjanmaalla!

Torstai 16.6.2022 - Reijo


Nurmikko kasvaa niin, ettei tahdo ehtiä Konetta välillä varastoon viemään. Voikukat on yhtä käteviä, kuin joskus potkupalloilijat, tekee melkein kuolemaa ja vähän päästä innokkaana pystyssä. Perunoissakin ainakin varret kasvaa. Vettäkin tuntuu riittävän ja lämpöäkin kohtuullisesti. Kalastamaan ei ole vielä ehtinyt, mutta jos tässä pikapuoliin lähtis uistelemaan. Maanantain kaupunginhallituksen seminaari ja kokous, sekä torstaille Saskyn yhtymäkokous. Siinä tämän viikon ohjelmaa.

Ei tuo Trumppikaan paljoa Putinista eroa, kun seuraa tuota USA:n oikeudenkäyntiä missä selvitellään viime presidentinvaalien jälkiselvittelyjä. Ne ihmiset jotka kuolivat gapitolin valtauksessa voisi laittaa hyvin Trumpin tappolistalle. Onneksi sielläkin jopa Trumpin lähipiirissä on sen verran rohkeutta, että tuodaan julki todelliset tapahtumat ja niiden aiheuttajat.

Pohjanmaan äärioikeiston persuedustaja Juha Mäenpää haluaa edelleen tuoda esille omaa ajatusmaailmaansa esiintymällä äärioikeistolaisen "lapuan liikkeen" väreissä ja asussa julkisuudessa. Persuissa on edelleen vaikuttajina runsaasti sitä joukkoa ja ajatusmaailmaa, joka aikanaan ainakin meikäläiset ja monet muut "aidot SMP:läiset" sai lähtemään tuosta porukasta. Tuon joukon hölmöilyyn hyvin usein hukkuu ne muutamat hyvätkin ajatukset, jotka tuosta joukosta irtoaa.

Paikallispolitiikka pyörii aika paljon hyvin pienissä ympyröissä. Ei Parkanossa vielä nähdä, kuin korkeintaan vuoden loppuun. Useinmiten vain kuukausi pari eteenpäin. Reilun puolen vuoden päästä alkaa aluehallinto pyörittämään taloudellisesti noin puolta tämän hetkisistä kunnan tehtäviin kuuluneista asioista. Vielä ei oikein minkäänlaista liikahdusta ole tapahtunut siihen suuntaan, että jostain pitäisi karsia. Henkilöstö pitää omista resursseistaan kiinni. Kovin paljon ei ole tullut ajatuksia, että jollekin voisi tehtäviä vähän lisätä, kun aika paljon siirtyy maakuntaan. Merkillinen "torilta kuulin" ,tai  "joku kuntalainen soitti" mentaliteetti tuntuu olevan vahvasti esteenä monien asioiden etenemisessä. Merkillistä, että tuo mahdollinen soittokierros tavoittaa useinmiten ne henkilöt jotka itse suhtautuvat esillä olevaan asiaan kielteisesti. Pahaa oloa , tai mahdollisia epäkohtiakaan ei tulisi ruokkia ainakaan luottamushenkilöiden avulla.