Lämmintä Juhannusta!

Torstai 23.6.2022 - Reijo


Noin voi otsikon laittaa, kun ennusteet lupaa hyvinkin helteistä Jussin päivän seutua. Toivottavaa olisi, ettei lämmin näy hukkumistilastoissa. Merkillinen yhteys on usein ollut. Sinne toiselle rannalle on edelleen yhtä pitkä, vaikka muutama saunakalja sitä näkökenttää hieman lyhentäisi. Jussin seutuvilla pitäis vähäksi aikaa majoittua Kihniön Pyhäniemen mökille. Uskaltaako jo talviturkin heittää Kankarijärveen, mutta ainakin uistelemalla kalaruokaa pyydystellä.

Toni Rajalaa ja maailmanmestaruusmitalia juhlittiin Parkanossa isolla joukolla sateisesta kelistä huolimatta. Juhla näkyi jatkuneen myöskin Parkanon jäähallin parkkipaikalla iltamyöhään. Valitettava lieveilmiö, joka tuossa joukossa lienee aika yleinen, näkyi tuolla parkkipaikalla. Kymmenittäin, ehkä 100-200 nuuskarasiaa oli pitkin pihaa leviteltynä. Siivoaisivat edes jälkensä, mutta siivouksen tekevät liikuntapaikkojen hoitajat. Olen ehdotellut juuri tuon siivottomuuden takia, että paikalle asennettaisiin valvontakamerat jotka ehkä vähän hillitsisi tuota sotkemista.

Kokoomuksen Orpo ja kumppanit on nyt siinä tilanteessa, missä Timo Soini oli vähän väliä persujoukon kanssa. Kun joku töppää, niin mikrofoni lyödään kurkkuun ja ala selittää mikä on homman nimi. Kansanedustaja Wille Rydman lienee poliittisen uransa hukannut. Jos aikuinen mies houkuttelee 14 vuotiaita pikkutyttöjä johonkin sellaiseen toimintaan mitä lehtijutuissa väitetään, ei säälille ole sijaa. Yksilön töpeksiminen näkynee myöskin kokoomuksen gallup luvuissa lähiaikoina. Nykypersuissa töpeksijät saa sankariviitan ja pisteet sen kuin nousee. Kokoomuksessa voi olla, että tilanne on toinen.

Asiasta en tiedä, mutta vastaan pistän on päivän sana paikallispolitiikassakin. Kun kaavoitetaan tontti ja kaavaa tehdessä merkitään tontille kulku ja sovitaan, että kaupunki kustantaa tuon tienpätkän rakentamisen. Tällä saadaan tontti mahdolliselle ostajalle houkuttelevaksi. Kun tuleekin "väärä" ostaja, niin muutamilla poliitikoilla nousee karvat pystyyn. Ei tuo olekkaan mun kavereita, siispä vastustan tien tekoa. Tämä on aika lapsellista ja lyhytnäköistä kuntapolitiikkaa. Jokainen yrittäjä ja tontin ostaja on samanarvoinen, eikä henkilökohtaiset antipatiat saa sekoittaa päätöksentekoa!