Se on kesää nyt!

Torstai 30.6.2022 - Reijo


Välillä täytyy käydä kotona kastelemassa kukkia ja kasveja, sekä nurmikkoakin siistiä. Pyhäniemessäkin kyllä tarkenee näillä keleillä. Parkanossa ei vettä ole tullut, mutta Kihniön Pyhäniemessä ukkosen kanssa eilen illalla kaatosade. Mutta se on kesää nyt ja siitä nautitaan. Tämän illan OP:n kokouksen jälkeen alkaa pitempi kokoustauko. Joskus elokuulla jatketaan sillä saralla.

USA:n presidentti Biden osoitti taas neuvottelutaitonsa taivuttelemalla Turkin Erdoganin Suomen ja Ruotsin Natohakemuksen hyväksyjäksi. Ehkä tuo ikä kuitenkin on tuonut viisautta mukanaan. Ei tarvi niin, kuin Trump heitellä soppalautasia seinään Capitolissa, kun asiat ei menekkään halutulla tavalla.

En tiedä mikä USA:ssa on viisautta Abortti-lain suhteen, mutta aikamoista veivaamista kahden puolueryhmän välillä. KD:n Sari Tanus oli mielestäni oikealla linjalla kommentoidessaan tuon lain sisältöä. Kokoomuksen kansanedustaja oli sitä mieltä, että aborttia tulee saada käyttää ehkäisykeinona. Kannanotossaan hän ilmoitti, että pitää naisen saada käyttää omaa tahtoa silloin, jos on kortsut unohtunut käyttää. Eikö sitä omaa tahtoa voisi käyttää hieman aikaisemmin, kun tuo ehkäisymahdollisuus taittaan nykyään opettaa jo alaluokilla koulussa. Ja välineetkiin taidetaan jakaa jo ilmaiseksi!? Sari Tanus oli tässä kohtaa hyvin asiallisen fiksu kommentoija. Sopivan tiukka, mutta realisti.

Pakko vielä hieman palata viime valtuuston kokoukseen. Kaksi puheenvuoroa, jotka eivät millään tavalla olleet valtuuston esityslistalla saivat paikallislehdessä ison jutun ja otsikon. Millään tavalla ei tuotu esiin, että kysymys oli kuitenkin henkilökohtaisista antipatioista määrättyä henkilöä kohtaan.

Ei paljon kummempi juttu, josta Ikaalisten kaupunginhallitus erotettiin ja hallitukseen sopimaton persuedustaja potkittiin pihalle. Kyllä jokaisessa instanssissa pitää ymmärtää käsiteltävän asian asiallinen käsittely ja ylimääräiset ja sopimattomat irvailut ei siihen kuulu!