Paavolle koppalakki!

Torstai 7.7.2022 - Reijo


Sanotaan, että liike on lääke, mutta parin viikon selkäkipuilun jälkeen tuntuu sekin epäuskottavalta. Toki se on ollut lääke monesti, mutta tämä vaiva ei tunnu tokenevan. Torstaiaamulla ortopedille näyttämään, josko hänellä olisi viisastenkiveä. Parinkympin pyörälenkit ei haittaa mitään, mutta kävelyyn ei oikein jalka suostu. Lääkärit kyllä mielellään tarjovat buranaa ja muitakin kipulääkkeitä, mutta ensin pitäisi löytyä syy, minkä takia noita syödä ja turhaan.

Ukkonen on jyristellyt useampana päivänä ja ihan äskettäinkin salamoi ja jyrisi kunnolla. Vahinkoakin tekee samalla. Jossain talossa pistorasit ja levyn palat lenteli seinästä tässä ihan kylillä. Noi on niitä hellejaksojen varjopuolia.

VäyrysPaavo jaksaa aina edelleen olla piikkinä kepun lihassa. Taitais lähtee vielä Putikan puolelle sotiin, jos kelpuutettaisiin. Kommentit on sen tyylisiä. Paavon mielestä Ukraina ja Eurooppa on suurin piirtein syyllisiä Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa. Paavo saanee vielä Putinilta jonkun korkean arvomerkin ja ainakin jonkun edesmenneen kenraalin koppalakin.

Suuri suru on joillakin puserossa meilläkin, kun muutama rakki menehtyi kuumuuteen, kun niitä oltiin kuljettamassa Suomeen. Minkätakia Venäjältä pitäisi tuoda joitain löytökoiria Suomeen. Tuo toiminta pitäisi kiiruusti lailla kieltää. Ne, jos mitkään on haitallisia vieraslajeja. Ei taida Pohjanmaan ääriajattelijakaan näihin puuttua!

Paikallislehden toimittaja muistuttaa jutussaan Parkanon talouden tilasta, joka näyttää paremmalta, kuin mitä on. Vielä ei mitään merkkejä säästöajatuksista. Virkoja ei aiotakkaan lakkauttaa ja olemassaolevia muutetaan viroiksi niin, että palkka saadaan vähän korkeammaksi. Kun kunnan talous menee pakkaselle, sitä on vaikea hetkessä oikaista. Turhaan riitelyyn hukatuilla rahoilla olisi jo pieniä reikiä paikattu.