EU-uskovaiset!

Torstai 28.7.2022 - Reijo


Että eläkkeelläkö hyvin aikaa? No, on ja ei. Juuri tuossa Helenan kanssa kateltiin Elokuun ohjelmaa, että on hyvä kun on eläkkeellä, muuten ei ehtisi. Yhdet syntymäpäivät, yhdet hautajaiset, parin lapsen lapsen valatilaisuudet, viikko Lapinniemen kylpylässä, muutama kokous Parkanossa ja yksi Saarijärvellä. 55 vuotis hääpäivääkin käydään viettämässä. Vapaaehtoista pääosin, joten en valita. Kattoremonttia kotona, jota onneksi vävy tekee. Mustikat ja Valokit kypsiä, niitäkin tarttis hakea. Jää tällä kertaa enemmän Helenan hommaksi, kun tuolle selälle ei ole vielä saatu apua.

Jollakin näpyttelijällä oli paikallislehdessä huoli siitä, että Turusen Kaukon kanssa kävimme Virroilla kuuntelemassa Timo Soinia ja Keijo Leppästä. Kyllä, opissa oltiin ja todellista asiaa. Sitä saatiin sekä poliittisesti ja ennenkaikkea hengellisesti. Suuri kunnioitus Soinille joka uskaltaa puolustaa niitäkin asioita mistä meidän ev.lut. kirkkomme liberaaliudessaan on luopunut.

Kyllä täytyy yhtyä niiden poliitikkojen arveluun, että Suomen eduskunta ja hallitus on tullut EU uskovaisiksi. Suurin osa lähialueidemme maita on tehnyt päätöksen, että Venäläisiltä turisteilta evätään viisumit. Suomen hallitus ei tällaista päätöstä saa aikaan. Joku virkamies tässä uutislähetyksessä "itki" , että jos EU suuttuu. Voihan se muutaman itärajan kauppiaalle tehdä pienen myyntiloven, mutta mitä sitten. Kun kaupat, Kesko etunenässä, mainostaa voittojen reilusta kasvusta, niin auttakoon kauppiaitaan.

Muutamat poliitikot, persut etunenässä ovat esittäneet, että polttoaineiden hintoja pitäisi laskea, tai hyvittää joillakin haja-asutusalueilla. Tämäkö on tasa-arvoa. Kuinka pitkä matka pitäisi olla esim. palveluiden luokse, että avustusta saisi? Toki polttoaineiden hintoja pitäisi saada almmaksi kaikille. Toisaalta, kun seuraa esim. erilaisia festareitten yleisömääriä, niin puheet vähistä varoista on puppua.

Hallitus ja eduskunta käsittelee lähiaikoina huumehuoneiden rakentamista hörhöille. Pääsisivät laillisesti pössyttelemään. Eikö tämä, jos mikään ole selkeä kannanotto huumeiden käytön laillisuudesta. Tätähän tämä persu Packaleenkin esitti. Kyllä kaikki nämä varat mitä esitetään huumekoppeihin, tulee käyttää huumeiden vastaiseen valistukseen ja käytön vähentämiseen.

Paikallisesti edelleen tuulivoiman vastustaminen on aika monen agenrana. Tosiasia kuitenkin on, että tuulivoima on tällä hetkellä varminta sähköntuottoa ja edullista. Aurinkosähkön rakentaminen lisääntyy, mutta talvi on siinä sellainen aika jolloin sähkötuotto on "hiljaisempaa". Ehkä valtakunnalliseti merkittävämpää olisi esim. isoille suoalueille, joista turpeet on kerätty, rakentaa suuria aurinkopaneelikenttiä. Vielä, kun keksivät sellaisia akkuja joihin kerätä vähän "talven varaa".