Torilta kuulin...

Torstai 4.8.2022 - Reijo


Ensi kuun jälkeen on vajaa kolme kuukautta Jouluun. Näin se aika rientää. Ilmat viilenee ja päivä lyhenee. Pimeä voittaa pian valoisan. Kyllähän sitä jo hellettäkin jotkut valitti. Ei tarvi valittaa enää. Muutama lämmin päivä vielä Elokuussa ja se on siinä. Vaikka ilmastomuutos on meneillään, niin kyllä vielä kaipailee niitä lapsuusajan lämpimiä syyskuun alkupäiviä, kun koulua aloitettiin.

Taas demari paikallispoliitikko valittaa paikallislehdessä terveydenhoidon toimintoja Parkanossa. Pihlajalinna vastaa asiallisesti ja toteaa kaikki väitteet suurinpiirtein paikkansapitämättömiksi. En tiedä minkätakia joillekin on tärkeintä nähdä kaikki paikalliset asiat negatiivisina ja tuoda asiat sellaisena julkisuuteen. Miksi tuo torilla kuulin, tai joku kaveri sanoi tarinat, halutaan tuoda esiin tarkistamatta niiden oikeellisuutta. Ministeri Lindeniltä saisi varmaan tietoa minkälainen on koko maan tilanne. Hoitohenkilökunnasta on pulaa ja maan hallitus ei asialle korvaansa lotkauta. Sattuneesta syystä tuota terveydenhoidon palvelua olen tässä muutaman kerran tarvinnut. Niin kauan, kuin olin yksityisen Kolmostien terveyden /Parkanon kaupungin palveluiden varassa palvelut pelasivat hyvin. Kun magneetti kuvien jälkeen lääkäri siirsi asian TAYS:n hoitoon alkaa jonotus. Tämän hetkinen tieto noin kolme kuukautta. Varmaan edellä on kiireellisemmän hoidon tarpeessa olevia, mutta kun julkinen on kai ainoa oikea tapa hoitaa, niin ei ole toivoakaan, että asiat hoituisivat paremmin aluehallinnossa.

Taitaa olla vaalit tulossa, kun kepukin on herännyt. Ylimääräinen lapsilisä syksyllä. Jaettavaa riittää, mutta riittääkö kaikille tarvitseville?

Sitten aivan eri aiheeseen. Usein meillä väheksytään ja jopa rasismi on käytössä romaaneista keskusteltaessa. Usein varmasti aiheesta. Tässä joku päivä satuimme kaupan kassalle edelle romaani pikkupoikaa. Hän kovin mielellään auttoi tavaroita kassahihnalle ja pisti juoksuksi erään meidän asian takia. Hienoa käytöstä. Kun poikaa haastattelimme, hän kertoi, että hänet on opetettu auttamaan ja kunnioittamaan "vanhempia" ihmisiä. Samoin hän kertoi myöskin aina teitittelevänsä heitä. No, ei aina kannata yleistää.

Ensi maanantaina päästään taas sorvin ääreen. Kaupunginhallituksen kokous, jossa ainakin tuulivoima taas aiheena. Toivottavasti päästään eteenpäin. Muitakin mielenkiintoisia asioita on tulossa, mutta jääköön seuraavaan kertaan.