"Vaalikalassa".

Torstai 11.8.2022 - Reijo


Parit valatilaisuudet sattuu nyt peräkkäisille päiville. Torstaina Lapualla Emil ja Perjantaina Virroilla Markus. Noitahan ei voi laistaa. Tänä päivänä osallistuminen varusmieskoulutukseen on isänmaallinen teko. Jotkut joutuvat terveydellisistä tai vastaavista syistä luopumaan, tai jättämään koulutuksen kesken. Valitettavan paljon on myöskin "pullamössö" poikia, jotka eivät halua palvelusta suorittaa. Vapaaehtoisia tyttöjä on onneksi paikkaamassa vajetta.

Vesa-Matti Loirin kuolema taas hieman pysäyttää. Lähtö tulee ennemmin tai myöhemmin, olit kuuluisuus, tai hiljainen maan eläjä. Loirin suuri ihailija en sinällään ole ollut. Hyvä näyttelijä ja kohtalainen laulaja. Eino Leinon runosävellykset oli mukavaa kuunneltavaa. Lapin kesä ja Nocturno suosikkeja.

Mielenkiintoisia vaalikalastelu heittoja tulee eri puolueilta, kun vaalit lähestyy. Onko niissä juurikaan realismia, sen aika näyttää. Kepulaisissakin on vähintäin kahta erilaista ilmaa. Jotkut heittävät täkyjä koko äänestäjäkunnalle ja sitten joku toinen tyrmää sen epätasa-arvoisena. Valtionvarainministeri Saarikon ylimääräinen lapsilisä joulukuussa kaikille varallisuudesta riippumatta. Jos kyse olisi auttaa pienituloisia lapsiperheitä, niin miten sitäkin rajattaisiin? Seuraava vastaava täky oli esitys polttoaineveron alentaminen alueellisesti. Ei ole helppo rasti sekään. Kuka rajaisi alueet ja millä perusteella. Kokoomus alentaisi veroja tasapuolisesti kaikilta. !0 % alennus 300 euron verosta 30 euroa ja 3000 euron verosta 300 euroa, tämäkö tasapuolista ja auttaa pienituloista selviämään samoista ruoka- ym menoista. Joku taisi esittää eläkkeiden nostoakin "tasapuoliseti" samalla prosentilla. Edellä mainittuun laskelmaan perustuen jotenkin tuntuu, että 5000 euron kuukausi eläkkeen saaja hyötyisi enemmän, kuin 800 euron takuueläkkeensaaja.

Kun kovasti välillä toitotetaan, että kulutusta pitäisi laskea lähes kaikilta osin. Kaupan alalla se hoituisi helpommin, kun kauppa vähentäisi lajivalikoimaa kaupan hyllyssä. Tarvitaanko kymmentä erilaista maitotuotetta, entä makkaraa, 25 sorttia leipää? Samanverran jogurtteja jne. Luulen, että kaupan hävikki, jonka se lisää jossain vaiheessa tuotteen hintaan, pienenisi reilusti.

Parkanolla on taas Kolmostien terveyden/ Pihlajalinnan selvittelyt menossa. Toivonpa todella, että päästäisiin yhteistyössä eteenpäin. On selvää, että Pihlajalinna edelleen jatkaa sote asioiden hoitoa Parkanossa. Mistään ei löydy sitä henkilökuntaa joka tällä hetkellä on käytössä, jos jostakin syystä ajauduttaisiin umpikujaan. Yhteistyötä on pystyttävä tekemään myöskin hyvinvointialueelle siirtymisen jälkeenkin. Hyvin hoidettuja palveluja ei pidä romuttaa päättämättömyyteen ja jääräpäisyyteen.