Jääviys puhuttaa...

Torstai 18.8.2022 - Reijo


Elokuun helteet on kai 60 vuoteen korkeimmat. Näin ainakin säätieteilijät kertovat. En ihan tarkkaan muista 15 ikäisenä, mutta ainakin työmaalla oli lämmintä. Olin vuotta aikaisemmin mennyt leipomoon töihin ja siellä aina tarkeni. Aamusella oli mukava polkea 10 km matkan työmaalle. Samoille vuosille osui rippikoulu, joka oli tosiaan koulua, eikä mitään leikkileiriä. 2 viikkoa syksyllä ja toinen kaksi viikkoa keväällä. Opettajana hyvin tiukka rovasti Tauno Laakso. Kyllähän nuo kesät siihen aikaan oli järjestään lämpimiä. Ainakin silloin, kun piti harventaa sokerijuurikkaita. Se on tuo ilmaston lämpeneminen aika merkillistä.

Aina välillä täytyy käväistä tuossa maailmanpolitiikassakin. Kun joku pöllö Amerikassa saa hoopotettua kansan taakseen on siitä luopuminen vaikeaa. Vaikka Trumppi kuinka pölhöilee ja valehtelee ei sillä ole mitään vaikutusta. Varastaminen USA:n strategisesti tärkeitä mm. ydinaseisiin liittyviä papereita ei ole Trumpin mielestä mitään. Mitä muuta vielä paljastuukaan, jos uskaltavat oikeusviranomaiset tutkia. Trumpin kanssa samaan katekodiaan voi laskea Putinin, Hitlerin, Kim jong Unin, ja muutaman muun.

Kovia lupauksia kaikki puolueet yrittää ladata vaalitäkyiksi. Kerrankin täytyy olla Ministeri Harakan kanssa samaa mieltä, kun hän sanoo "haulikolla ammuttuja tukia". Näin se on myöskin demarien osalta. Orpo uskaltaa jo sanoa, että leikkauksiakin on tulossa. Se on "kylmä totuus", niin kuin eräs edesmennyt paikallispoliitikko tapasi sanoa. Vaihtoehto on Suomen talouden perikato, jonka jokainen kansalainen tuntee nahoissaan. Ennenkaikkea pienituloiset.

Joku ystävä kertoi, että paikallispolitiikassa jotkut olivat epäilleet meitä entisiä Kolmostien terveyden hallituksen jäseniä jääveiksi käsittelemään Pihlajalinnan ja kaupungin välistä kiistaa maksusopimuksista. Aika naurettavaa, mutta politiikassa kaikki on mahdollista. Tyhmyyskin. Ilmeisesti, saman tietolähteen mukaan myöskin hallituksen jonkun joukon toimesta tätä oli jopa kyselty jostain instanssista. Pihlajalinnan hallituksessa ei kukaan koskaan edes ole ollut. Eikä Kolmostien hallituksessakaan tämän nykyisen prosessin aikana. Olen aikanaan ollut myöskin Postin, silloin Itella) hallintoneuvostossa. Vapon tilintarkastajana, Kuntatyönantajien hallituksessa, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksessa, Osuuspankin tilintarkastajana, Pirkanmaan seutukaavaliiton hallituksessa jne. joten toivottavasti ei kukaan keksi hakea näistä jääviyttä. Neuvoa voin, mutta järkeä en voi antaa.