Olipa kerran pääministeri...

Torstai 25.8.2022 - Reijo


Ukkosta ja sadetta oli melkosta myrskyä, kun Saarijärveltä ajelimme kotio päin viime viikolla. Paljon mahdollista, että vielä hellettä riittää niin paljon, että ukkosia saadaan lisääkin. Täällä Suomen Mansesterissa sitä seuraillaan. Blocfestit kyllä jäivät väliin, mutta kyllähän Tampereelle aina viikoksi löytää tekemistä. Kaupin ranta ja "kuntokolmonen" antaa sopivasti liikuntaa. Kaupin uusi pesäpallopyhättö sehän oli korkattava Mansen miesten  ottelulla, jossa Manse jatkaa mitalipeleihin. Lapinniemen alueella asusteleva kansanedustaja Jukka Gustaffson poikkeaa aina juttusille, kun lenkkeillessä nähdään. Meille tuli pieni väittelykin Naistenlahden voimalasta, kun väitin, että lähes joka vuosi parinkymmenen vuoden aikana, kun olemme kylpylässä viikkoa viettäneet, siellä on joku remontti ollut menossa. Jukka väitti mun liioittelevan. Ehkä näin.

Mansen naisia tuo Sanna Marinkin on. Hänkin hankkii kuuluisuutta, mutta ehkä kyseenalaisilla tavoilla. Oliko hän huumeita, tai jotain muuta estoja poistavaa nauttinut, siitähän voi jokainen tuon ko. videon nähnyt tehdä johtopäätöksiä. Parin päivän putki ja valtionhallinnon asiat silti hoidossa huh, huh. Huumeiden käyttöhuoneiden kannatus tulee helposti uuteen valoon. Yksityiselämä on kaikilla, mutta pääministerillä ei kuitenkaan niin yksityistä, että kontrolli katoaa näyttävään video esiintymiseen. Joka ei ollut salassa tehty. En minä mieltäni pahoita vaikka gallup menestykseen demareille tulisikin pieni kupru. Täytyy ihmetellä millä eväillä se edelleen pysyy niinkin korkealla? Keskustan kannatus hallituksessa liikkuu sillä tasolla mihin saavutukset nykyhallituksessa yltää. Persuille annetaan edelleen "syöttöjä lapaan" ja niistä kun ei mitään rakentavaa synny, niin ovat hukka syöttöjä. Aika erikoista tuo muutamien lehtien kommentointi gallupeista. 20% tienoilla jokin aika sitten ollut persujen gallup kannatus tällä hetkellä noin 16 % ja Iltalehti uutisoi persujen kovasta noususta!

Vaikea on saada kyläpoliitikkoja uskomaan ja heräämään siihen todellisuuteen, että raha ei vieläkään kasva puussa. Osa päättäjistä uskoo, että taloutta hoidetaan festari tapahtumilla hautausmaan vieressä! Pienet yritykset ovat suurissa vaikeuksissa. Vaikka velan korko ei vielä kovin korkealla olekaan, niin muut yritystoimintaan kuuluvat maksut nousevat tulevan muutaman kuukauden aikana niin, että muutamankin työntekijän työllistäminen on vaakalaudalla.  Tämä taas aiheuttaa kierteen joka näkyy jokaisen elinolosuhteissa. Ei kai minullakaan tähän mitään viisasten kiveä ole, mutta ainakin jokaisessa kunnassa tulee miettiä mikä oikeasti on tällä hetkellä välttämätöntä? Kuka on oikeasti pienituloinen ja tarvitsee apua? Tähän Parkanonkin tulee panostaa ja jättää nippelihommat niistä hyötyville. Saavatko kaikki ikäihmiset tarvitsemaansa ja ansaitsemaansa huolenpitoa ja hoivaa? Pystymmekö me tämän hoivan järjestämään riitelemättä ja tunnustamaan mahdolliset virheet, joista joudutaan maksamaan? Lakimiehet kyllä osaavat rahastaa oman osansa.