Sopimus Pihlajalinnan kanssa...

Torstai 1.9.2022 - Reijo


Ei tarvi enää kenenkään valittaa helteistä. Hieman sormia paleli aamun sauvalenkillä, kun en käsineitä vielä laittanut. Tähän saa taas totutella, että talviteloille saa pikkuhiljaa alkaa asettautumaan. Yöpakkasilla pelotellaan, joten vesipumppu on parasta pikapuoliin hinata turvaan jokirannasta. Italialaisia opettajia majoittui meillä viikon verran ja olivat kovin tyytyväisiä asumiseensa ja kaiken kaikkiaan Parkanossa oloonsa. Onhan tällainen vapaa maaseutuasuminen hieman erilaista, kuin jossain kaupunkikeskuksessa. Varsinkin Italiassa se lienee aika rajoittunutta tuo luonnonläheisyydessä eläminen. Mukavia kavereita. Ehkäpä tuolla fasessa tapaillaan.

Venäjä menetti Gorbatsovin mukana pitkään aikaan sovinnollisen ja henkiseti terveen päämiehen. Gorpa uskalsi vielä kuolinvuoteellaankin arvostella Putinia. Eihän tuohon ukkoon mikään arvostelu ylety. Jos päässä lainehtii joku sinne kuulumaton aine, niin eihän sinne järki mahdu. Kun Venäjä joutuu pakottamalla ja uhkailemalla hakemaan sotilaita, niin voipi olla, että taisteluinto ei ole kovin korkealla. No, hyvä niin!

Maan hallitus yrittää rakennella burdjettiriihessään jonkinlaista sopua viime kuukausien vaalitäkyihin. Kun Saarikko lupailee apua niille, jotka sitä eniten tarvitsevat, on mielenkiintoista nähdä missä kepun tarveharkinta liikkuu. Joka tapauksessa nykyhallitus on Suomen vienyt sellaiseen velkasuohon, josta ei paluuta ole vuosikymmeniin. 

Pitkän väännön jälkeen Parkanon kaupunginhallitukseen löytyi sen verran ryhtiä, että ns. Pihlajalinna sovintoesitys saatiin hallituksen osalta hyväksytyksi. Mielenkiintoista, että asiassa on periaatteessa kaikkea yksityistä vastustavia ja asiaa ymmärtämättömiä vastustajia. Lisäksi joillakin on tarvetta selitellä päätöksiään lehden palstoilla. Näin lehdessä" Periaatteessa tiedän, että palvelut toimii hyvin, mutta olen ollut joskus eri mieltä ja siksi hyväksyn päätöksen ja olen eri mieltä!!!" Kun tuohon prosessiin on hukattu kaupungin lakitoimiston kautta julkisesti n. 120000 euroa ja sivukuluja mittaamaton summa. Muutamatkin useamman henkilön reissut eri neuvotteluihin ja niihin käytetyt työajat. Niilläkin on hintansa. Ilman tuota jääräpäisyyttä olisi kaupunki säästänyt todennäköisesti useamman satatuhatta euroa.