Tuleeko kaupunginvaltuustosta sirkus?

Torstai 8.9.2022 - Reijo


Syksyn ensimmäiset puolukat valmistumassa hyytelöksi. Helenan kanssa keräsimme pari sangollista, mutta vielä hieman raakoja, eli hyytelömarjoja. Puolukkaa näyttää kyllä olevan ihan runsaasti. Voipi olla, että tänään ajan nurmikon viimeistä kertaa tälle kesälle. Eli leikkuri pesuun ja talviteloille. Sitten voi vesipumpunkin ottaa pois, ettei pakkanen pääse rikkomaan.

Kova on usko demareilla siitä, että kaikki sujuu kuin elokuvissa, kun aluehallinto alkaa tuottaa sotepalveluita kuntalaisille. Tai oikeastaan eihän tuo joukko mitään tuota, vaan yrittää järjestellä hyvin toimiviakin järjestelmiä uuteen uskoon. Eihän siinä muuta ongelmaa ole kuin rahan loppuminen. Se taas tietää sitä, että palveluita karsitaan, vaikka demarit ja kepu yrittää muuta todistella. Kun eduskuntavaalit on keväällä, niin siinä on taiteilemista, että saavat alkuun palvelut jotenkin hoidettua niin, että päästään vaalien yli. Kepulla ei todennäköisesti ole sitä pelkoa, että joutuisivat omia virheitään korjailemaan. Siellä on hyväpalkkaiset virat jo jaettu ja vastuu on muilla.

Meillä jopa paikallislehti yrittää todistella, että palvelut hoituvat yhtälailla, vaikka Pihlajalinna sopimus ajettaisiin kiville. En tiedä onko tällä todistelulla jotain henkilökohtaista yhteyttä? Kaikki ne kirjoitukset ja jutut mitä keskiviikon ylärissä oli, on enemmänkin jonkinlaisia hatusta vedettyjä heittoja, joissa todellisuuspohjaa saa hakea. Yläri luusereineen haluaa edelleen tehdä jonkinlaista yhteyttä joskus Kolmostien terveyden hallituksessa olleiden ja kaupungin luottamustoimien jääviyden yhteydellä. Edelleen kukaan ei ole edes ollut koskaan Pihlajalinnan hallituksessa, joka ei tunnu menevän perille. Olen ehdottanut luottamushenkilöille koulutusta  kuntalaista ja sen jääviyspykälistä. Ehkä samaa voisi suositella myöskin Ylärin toimittajille, jos on epäselvää ja myöskin eräälle "tohtorin" puolisolle, joka esittää suoranaisia valheita lehdessä. Kotonakin voisit saada tietoa, jos ei omat taidot riitä. Maanantain kaupungivaltuustosta suunnitellaan kai jonkinlaista sirkusta, mutta toivottavasti jokainen ymmärtää asemansa. Valtuusto päättää vain lisämäärärahasta, joka sisältyy Pihlajalinnan kanssa tehtyyn neuvottelusopimukseen. 

Joka tapauksessa Parkanon kaupunki tekee ensi vuoden alustakin yhteistyötä Pihlajalinnan kanssa, joka edelleen tuottaa sote palvelut Parkanossa. Kaikkien etu olisi se, että palveluita tuotetaan yhteistyössä ja sovinnossa. Tällä palveluiden taso myöskin voidaan parhaiten säilyttää.