Sirkushan siitä tuli...

Torstai 15.9.2022 - Reijo


40 litraa puolukoita ennen sateita pakkaseen. Riittänee ensi talvelle. Jos hyvää keliä riittää, voisi vielä keräillä. Sitten vielä 10-20 litraa karpaloita niin talven vitamiinit on tallessa. Hiihtoputkikin Jämillä aukee jo viikonloppuna, joten harrastuksia voi taas suunnata sinnekin  päin.

Niinhän siinä kävi kuin arvelin, sirkus siitä valtuuston kokouksesta tuli. Edelleen pitää paikkansa "kepu pettää aina". Tuntia ennen valtuuston kokousta hallituksessa äänestettiin lisämäärärahasta Pihlajalinna sovintoon. Äänestyspäätös oli 8-2 hyväksymisen puolesta. Valtuustossa kepun edustajat halusivat jättää asian pöydälle, vaikka olivat esityksen juuri hyväksyneet. Kieltämättä tieto ei ehkä ole kulkenut niin hyvin, kuin pitäisi, mutta se on suurelta osin toimimattomassa yhteistyöstä puolueiden sisällä. Hallituksen edustajilla tietoa on riittävästi, mutta se ei kaikilla kulje eteenpäin. Ehkä näistäkin asioista voisivat keskustella eilen alkaneilla kuntamarkkinamatkoillaan, johon virkamiehiä ja hallitusta noin kymmenkunta henkeä lähti. Voisivat jotain saada tuon 2-4 tonnin matkan tulokseksi. Sitten on tietysti vähän joka ryhmässä niitä, joihin ei mikään tieto auta, kun kysymys on periaatteesta. Kun hallituksessakin jätetään eriäviä mielipiteitä perusteilla, jotka on useilta asiantuntijoilta tarkistettu vääriksi ja jotka pitäisi jokaisen valtuutetunkin tietää.

Merkillistä, että valtuustossakin, niinkuin hallituksessakin kerrotaan totena sellaisia väitteitä palveluiden toimimattomuudesta joiden totuuspohja lepää joissakin lähinnä kiusantekona tehdyissä valituksissa. AVIhan tutkii jokaisen valituksen ja siitä tulee tieto hyvinvointijohtajan kautta perusturvalautakunnalle. Pääosin nämä todetaan loppuunkäsitellyiksi ilman toimenpiteitä. Esitetään myöskin väitteitä hoitajien karkaamisesta muualle. Tarkistin asiaa ja mitään poikkeavaa muutosta ei ole olemassa. Hoitajapulaa on kaikissa kunnissa kaikilla tulevilla hyvinvointialueilla. Tämä on näiden hv. alueiden päänsärky ensi vuonna ja ei ihan pieni särky olekkaan. Tämäkään särky ei parane sillä, että hoitajajärjestöt ja työnantajajärjestöt käyvät tukkanuottasille palkkakiistoineen. Lakko on oikeutettu mahdollisuus tiettyyn rajaan asti, mutta jos sillä uhataan ihmishenkiä se muuttuu välinpitämättömyydeksi kanssaeläjiä ja vaativaa hoitoa tarvitsevia ihmisiä kohtaan. Kun A-studiossa joku hyvinvoivan näköinen pääluottamushenkilö sanoi jäävänsä lakkoon, vaikka seurauksena olisi jonkun menehtyminen hoidon puutteeseen, niin kyllä vähän kylmäsi. Toivon todella, etten koskaan joutuisi tuohon laitokseen missä tuo täti toimii. No, onneksi oli kuitenkin tuolta Helsingin alueelta, mutta ei onneksi Hesalaisille.

Ihan loppuun täytyy lainata persu Tavion kommenttia jokin aika sitten " ei köyhät ymmärrä näitä asioita", että osaisivat hakea jotain määrättyä avustusta. Luulen kyllä, että ymmärtämättömyyttä on myöskin rikkaissa, persuissakin.