Vihdoin päätökseen!!

Torstai 29.9.2022 - Reijo


Vielä kuukauden päivät kesäaikaa ja sitten taas kelloja tunti kohti juhannusta. Eli illat vähän valoisampia ja aamut pimeitä, siis kellon mukaan. Aika moni miettii, että onko tässä mitään järkeä? No, hällä väliä. Nukkumaan sitten, kun uni tulee ja hereille sitten, kun silmä aukee. Tällä hetkellä miettii mihin nuo kaikki lehdet, mitä puista ajan myötä tippuu, mihin ne tunkee?

Muutamat mielenkiintoiset kokoukset viime päivinä. Asioita joista on väännetty kuukausi kaupalla ilman edistystä. Parkanon kaupunginvaltuusto sai kuitenkin päätökseen Pihlajalinna keissin. Ainakin omalta osaltaan. Vaadittu lisämääräraha lisättiin perusturvalle. Päätös aiheutti kohtalaista kipuilua lähes kaikissa valtuustoryhmissä. Muut kipuilun ilmeisesti kärsivät sisällään, mutta meidän Pa-Pu ryhmästä ilmoitti yksi edustaja eroavansa ryhmästä. Tämä tuntui mm. osaan kepua ja vasemmistoa menevän taputuksista päätellen suunnitelmien mukaan. Mielenkiintoista nähdä miten toteutuu valtuustokauden alussa tehty sopimus siitä, että jos edustaja eroaa ryhmästä, niin samalla hän eroaa ryhmän kautta saamistaan luottamuspaikoista. Tämä on kai "herrasmies" sopimukseksi luokiteltava, joten siinä kysytään ryhtiä. Jos tällä perusteella, että ollaan jostain asiasta ryhmän sisällä eri mieltä, ryhmistä erottaisiin, niin meillä olisi ainakin kolme ryhmää lisää. Tämä ei toki vaikuta ryhmään sinällään mitään. Ryhmä on edelleen äänimäärän perusteella toiseksi suurin jatkossakin. Tosin päätökseen saattoi vaikuttaa ryhmämme käyttäytyminen kaupunginjohtajan sijaisesta äänestettäessä. Kepu näki asialliseksi äänestää "piruuttaan", näin meille kerrottiin, tätä valtuutettuamme tuossa äänestyksessä. Ryhmämme ei tällaista äänestyskäyttäytymistä halua tukea, joten äänestimme niin, kuin parhaaksi kaupungin kannalta näimme. Muuten keskustelussa käytetyt puheenvuorot kuulostivat osalla vähän katkeroituneilta. Kun puheiden pitäjinä oli mm. Pihlajalinnan työntekijöiden puolisoita, niin onko joku jäänyt jossain kohtaa liian vähälle huomiolle esim. johtopaikkoja jaettaessa? Vasemmistolle mikään yksityinen ei koskaan " voi toimia hyvin".

Tuulivoimayhtiöstä irtautumisesta äänestettiin myöskin valtuustossa. Parkanolla oli ennakko päätös siitä, että yhtiössä ollaan niin kauan mukana, kunnes varsinaiset rakennusinvestoinnit alkavat. Yhtiöosuudesta tarjottu hinta ei enemmistöä tyydyttänyt, kun tulevaisuudessa sijoitus saadun informaation mukaan kasvaa moninkertaiseksi. Äänestyksessä tässäkin nähtiin muutamia takinkääntöjä, joka näyttää olevan vallalla oleva käytäntö Parkanossa.

IPP:n yhtiökokouksessa olin kaupungin edustajana. Helena edusti omia osakkeita, koska leikkurin takia en niitä voinut ottaa. Kokouksessa äänestettiin yhtiön omaisuuden siirrosta erilliselle yhtiölle, jonka tarkoituksena on sijoittaa ja kehittää yhtiön toimintoja kertyneellä pääoma omistuksella. Isot ulkopuoliset omistajat olisivat halunneet jakaa osinkoina omistajille mahdollisimman suuren osuuden. Parkanon ja muiden alueen kuntien intressi on valokuitu ym infran rakentaminen toiminta-alueella. Tässä me äänestyksessä onnistuimme tiukan äänestyksen jälkeen.