Valtuustokokous puhuttaa...

Torstai 6.10.2022 - Reijo


Sopivasti ennen sateita, vajaa 20 litraa karpaloita pakkaseen. Niillä sitä talvi taas mennään, jos ei hyviä marjastuskelejä enää tule. Karpaloitakin kyllä olisi, kun sais selän vaihdettua vähän notkeampaan. Tosin selän jäykkyyskin voi olla joskus hyväksi. Noita notkeaselkäisiä päättäjiäkin on riittävästi. Jos päätöksenteossa mennään niin, että mieli muuttuu useampaan kertaan, joskus jopa kokouspaikkaa vaihdettaessa, niin se vaatii notkeaa selkää.

Parkanon kaupunginvaltuuston kokouksesta on jonkin verran "parran pärinää" ollut jälkikäteen. Allekirjoittaneelle ei kukaan ainakaan suoraan ole esittänyt mitään poikkeavaa päätöksistä. Demareille viime vaalien vaalitappio ottaa edelleen niin koville, että jonkinlaista herjausta täytyy keksiä. Kun vaalitappion pääasiassa aiheutti KD:n saama suuri vaalivoitto, niin katkeruus kohdistuu ennen kaikkea meihin. Valtuuston äänestys ns. Pihlajalinna asiassa tuntui ottavan vara-vara valtuutettua Koivistoa erityisen tiukille. Demari joka monista yrityksistä huolimatta ei ole juuri kaupungin päättäviin elimiin yltänyt on nyt laittanut kaikki älynystyränsä liikkeelle ja saanut aikaiseksi jonkinlaisen "herjakirjoituksen". Poimimalla pienen osan puheenvuorostani sillä saa asian näyttämään joltakin muulta, kuin mikä on tarkoitus. Demareilla ei tässä asiassa ole muuta tarkoitusta, kuin vastustaa kaikkea yksityisen järjestämää palvelutoimintaa, vaikka se toimii hyvin. Koivisto kertoo lautamiekokemuksellaan tietävänsä, että lakimiehet toimivat aina oikein. Olen samaa mieltä, että toimivat oikein, eli tarkoituksenmukaisesti palkanmaksajansa hyväksi. Tätä joskus omien lautamisvuosieni aikana  arvostelin ja sain siitä huomautuksen. Lakimiehet jotka puolustivat pikkurikollisia viimeiseen asti, vaikka tiesivät olevansa väärässä, mutta yhteiskunta maksoi palkkiot. Ja palkkiot ei olleet pieniä. Ja yleensä sama puolustaja oli taas puolustajana seuraavassa rötöksessä. Näin se piiri pieni pyörii sielläkin. Ehkäpä tästä täytyy jatkaa muilla foorumeilla. 

Olen monissa vaaleissa ollut ehdokkaana ja useinmiten tullut valituksi. Seurakuntavaalit on uusi tuttavuus. Niihinkin lupasin nyt lähteä, kun Helena halusi luopua. Seurakunnan puolella tapahtuu uudistuksia ja käytetään myöskin kohtuullisesti verorahoja. Mielelläni myöskin näissä päätöksenteoissa olisin mukana. Seurakunnan toiminnoissa ei pidä mennä liiaksi liberaaliseen uudistuspolitiikkaan. On pysyttävä kristillisten perusarvojen mukaisessa päätöksenteossa.