Kepu sukeltaa...

Torstai 20.10.2022 - Reijo


Sukset on valmiiksi voideltuna ja tänään torstaina hiihtokauden avaus Jämin hiihtoputkessa. Onneksi on pitopohjasukset, ettei tarvinnut kuin vähän luistovoidetta sukset kärkiin. Kyllähän nuo sääennusteetkin jo vähän uhkailee talven tulolla. Keskiviikkoaamuna 2 astetta pakkasta ja aika puiseva keli. Vesi on joessa jo vähän noussut, että laiturin saa taas helposti rannalle. Jostain syystä kovin vähälle jäi uiminen ja myöskin veneen käyttö tänä kesänä. Ne on nuo eläkeläisen kiireet......

Ensi maanantain taas kaupunginhallitus ja tiistaina hyvinvointialueen johtoa tulee Parkanoon vierailulle. Mukava kuulla mitä rouvilla ja herroilla on suunnitelmissa Parkanon osalta. Vaikka kepu ennen aluevaaleja lupasikin, että joka kylässä, tai ainakin kunnassa terveyskeskukset säilyvät. Uskallan kuitenkin epäillä, että kepulandiassa joudutaan miettimään pää puhki, miten tuosta lupauksestakin selvitään. Ongelmat kasautuvat kepulaisilla, kun gallup-kannatus tippuu kovaa vauhtia. Rahat on hyvinvointialueilla jo alkuun finissä, vaikka suunnitelmatkin on vielä alkutekijöissä monelta osin. Ainoa millä hyvinvointialue taloudellisesti tulee selviämään, on palvelujen karsiminen. Joka todennäköiseti alkaa kiinteistöistä ja sitä kautta lähipalveluista karsimalla. Tämä on toki ollut kaikista lupauksista huolimatta tiedossa, kun tätä tarpeetonta hanketta on lähdetty rakentamaan. Palveluiden paraneminen on heti alkuun kuollut kirjain tässä hankkeessa.

Yksi hullutus, joka taas puhuttaa ainakin Pirkanmaalla, on Suomi-rata. Ei minkäänlaista realistista ajattelua. Tampereelta Helsinkiin pitäisi päästä muutamaa minuuttia nopeammin. Kustannukset useiden miljardienluokkaa. Onneksi se on varmaa, että meikäläiset kasvaa jo koiranputkea ennenkuin tuo rata edes suunnitelmissa on toteutua. Mutta kaikki hullutkin suunnitelmat niiden toteutuessa joku maksaa. Joku maksaa jo suunnittelusta älyttömiä summia. Voi olla, että maanomistajat jotka suunnitellulla rata-alueella asustelevat huolehtivat turhaan. Ehkäpä se järki löytyy viimeistään silloin, kun valtion rahakirstu pölisee tyhjänä nykyisellä huolettomalla rahapolitiikalla.

Mistä löytyy noita joka asian asiantuntijoita selvittelemään milloin Putinin sotaa, milloin kepun pudonneita kannatuslukuja milloin valtion ja hallituksen rahankäyttöä jne. jne.  Suurin osa on eri yliopistojen professoreita, tai tutkijoita. Eikö sielläkään ole oikeita töitä? Kertomalla usein itsestään selvyyksiä, sillä voi yrittää loistaa.