Talviaikaan..

Torstai 3.11.2022 - Reijo


Kevyesti vaihdettiin talviaikaan. Tässä pienessä flunssassa, kun on tullut vähän enemmän makoiltua, niin tuo vaihto meni vähän itekseen. Eihän tuossa vaihdossa mitään järkeä ole, mutta onhan senkin joku keksinyt ja siitä ei kovin äkkiä voi peruuttaa. No enemmän kun on aamuihminen, niin onhan tuo aamulla vähän valoisampaa taas pienen aikaa.

"Ei mikään ole niin varmaa, kuin varma", tuo Nykäsen Matin kuolematon aforismi taisi kärsiä katastrofin Parkanon kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina. Hallinto- ja talousjohtajan valintaan tulikin yllättäviä kiemuroita. Ennakkolupaukset ja puheet ei toteutuneet kaavailujen mukaan. Joku, tai jotkut halusivat hämmentää valmiiksi pureskeltua. Ennakkoon näytti selvältä, että kyseessä on kolmen kauppa. Alppi, Virtanen ja Saukkoriipi oli nostettu kärkeen ainakin puheissa. Oletus oli, että suurin ryhmä (kepu) on Alpin takana ja vasemmisto Saukkoriipin kannattajina. Näin se suurinpiirtein taisi mennäkin. 16-15 äänestystulos Saukkoriipin hyväksi ei tiukemmaksi voi mennä. Kun Virtanen vahvana ehdokkaana ei saanut yhtään ääntä, niin kuninkaan tekijät oli hakusessa. Taustalla hääri mm. kaupunginjohtajavaalissa pettynyt valtuutettu, jolla on kyllä tapana väsyttämällä saada joukkoa puolelleen. Kh:n puheenjohtajan kanssakin n. 3 tunnin keskustelut asian tiimoilta osoittavat vaikuttamisen halua. Ilmeisesti oli jossain kohtaa onnistanutkin, kun tulos oli noinkin yllätyksellinen. Lopputulos vain osoittaa, ettei mitään ryhmää voida ohjailla täysin. Tulevaisuus näyttää miten valtuusto on valinnassaan onnistunut! Noin tiukka tulos aiheuttaa varmasti myöskin valitulle painetta.

Kun samaan aikaan kaupunginsihteeri ilmoittaa lähtevänsä muualle, niin aika ohkaiseksi jää hallinnossa talon tuntevien joukko. No, eiköhän Heiniluoma kuitenkin palaa vuoden alusta paikalleen. On sitten ainakin uutta joukkoa joita ohjailla.

Oli mukava kuunnella paria kansanedustajaa joku ilta haastattelussa Suomi radasta ja sen tarpeesta. Kokoomuksen Heinonen ja demarien Filatov kansanedustajat olivat sitä mieltä, että on turha tuhlata rahaa tuohon ratahankkeeseen. (olivat varmaan lukeneet plogiani). Samalla rahalla saadaan paljon tärkeämpänä nykyisen radan korjaaminen ja raiteen lisääminen hoidettua.

Mitenkähän noille Suomen virkamiehille saataisiin sen verran palkkaa, ettei tarvitsisi enää korruptoitumalla palkanlisää hankkia. Pari korkeaa virkamiestä samalle viikolle on aika saavutus.

On se aika erikoista tuolla ulkomaailmassa, kun vaalejakin voidaan varastaa noin vain. Liekö Bolsonaro Brasiliassa oppinut Trumpilta, että näin voi yrittää saada ainakin myötätuntoa jollei muuta. Kummasti se mieltä piristää, kun valtionpäämiehiksi valitaan kaheksaakymppiä lähenteleviä ukkoja. Tässähän on vielä elämää edessä. Meitä vielä tarvitaan!!!