demari, demari, vali, vali...

Torstai 10.11.2022 klo 12:58 - reijo


Vähän meni pitkäksi tämä kirjoittaminen, kun piti kone laittaa uusiksi. Varmaan niin raskasta tekstiä, että tila loppui. Viikonloppu meni Oulussa veljen luona kyläillessä. Sunnuntaina lunta maassa, mutta maanantaihin sekin suli. Eilen meilläkin jo saman verran, mutta ei vielä hiihtoladun pohjaksi varsinkaan, kun nyt jo lähellä 10 astetta lämmintä. Ennusteet uhkailee aika loskaista talvea. Ei hyvä hiihdon harrastajalle.

Joillakin näyttää täällä Parkanossa olevan pääasia, että vastaan pistän, vaikka asiasta en tietäisikään. Kaupunginvaltuuston päätös sopimuksesta Pihlajalinnan kanssa poiki kolme valitusta hallinto-oikeuteen. No demarivalittajilla asia on periaatteellinen. Mikään yksityinen ei voi toimia, vaikka se olisi toimivaa ja edullista kaupungille. Persuvalittajalla valittaminen perustuu henkilökohtaisiin antipatioihin. Asiasta en tiedä, mutta vastaan pistän. Kun lakiasiantuntijoilta ja mm. kuntaliitosta on selvitetty meidän Kolmostien terveydessä aikanaan toimineiden hallituksen jäsenten esteellisyysepäilyt vääriksi, niin valitusta tekee joku demari ja persu. Kun tuota kiistaa maksusuorituksista on käyty Pihlajalinna yhtiön kanssa, niin vielä kerran toistan, että kukaan meistä ei ole Pihlajalinnan hallintopaikoilla ollut. Harmillista, että demarin saivat valituksi Parkanon talous/hallintojohtajaksi, kun tuolle joukolle ei ole muuta päämäärää, kuin oman katkeruuden purkaminen. Toivottavasti virkamies pystyy olemaan tuon ulkopuolella. Kun kaupunki joutuu käyttämääm hallintooikeudelle tekemässään vastineessa Sokrateksen lakiasiantuntijoita, niin tulen aikanaan esittämään, kun valitukset on todettu turhiksi, että valittajat maksavat myöskin kaupungin kulut. Ne lienee muutamat sata euroa.

Mielenkiintoinen oli keskiviikon välikysymyskeskustelu eduskunnassa. Käytettiin aika reipasta kieltä hallitusta vastaan. Jos kepu ensikevään eduskuntavaaleissa saa edes kohtuullisen tuloksen, niin sitäkin voi jo pitää ihmeenä. Kepu on täysin vihreiden ja vasemmistoliiton juoksupoikana hallituksessa. ilmeisesti hallituksessa uskotaan että, ns. ennallistamislaki saadaan venytettyä yli huhtikuun eduskuntavaalien ja saadaan EU päätökset seuraavan hallituksen kontolle. Kun nyt ei ole haluttu vaikuttaa lain valmisteluun, niin silloin on turha rypistellä, kun on jo housuissa. Mikäli sitten vaaleissa sellaista tulosta saadaan, että hallitukseen on menijöitä. Veikkaan, että persutkin on keväällä tuuleen huutajia!