Kepu, aurinko laskee!

Torstai 17.11.2022 - Reijo


On se vaan aina mielenkiintoista olla vaaleissa ehdokkaana ja "jännittää" vaalitulosta. Näin uskon lähes jokaisen seurakuntavaaleissakin ehdokkaana olevan tekevän. No oli kai jonkun ryhmän listalle laittanut joku nimensä tietämättä mihin oli lähdössä. Nyt hän sitten kieltelee, ettei häntä saa missään tapauksessa äänestää. Toivottavasti äänestäjät kuitenkin äänestävät sellaisia henkilöitä joilla on kiinnostusta seurakunnan asioihin. Seurakuntavaltuutetutkin päättävät kuitenkin kohtuullisen suurten kirkollisverojen käytöstä. Sekä tietysti kirkollisista toiminnoista. Myöskin valinnoista kirkolliskokouksen maallikkoedustajista, jotka taas päättävät mm. kirkolliskokouksessa kirkon linjasta. Saako monien pappisedustajien ja valitettavasti myöskin joidenkin piispojen ajama liberaali, lähes kaiken salliva toimintalinja edelleen sijaa Evankelisluterilaisessa kirkossa. Mm Aamulehdessä olleiden kirjoitusten mukaan tähän suuntaan ohjaa ainakin "kaiken kansan kirkko" ryhmittymä, joka lienee lähellä vasemmisto- vihreää linjaa, on ohjaamassa.

Toivottavasti mahdollisimman moni käy viimeisenä vaalipäivänä 20.11 vielä äänestämässä ja säilytetään kirkolliskokouksen nykyinen linja.

Paikallislehden päätoimittaja haluaisi puoluepoliittisiksi vaaleiksi myöskin seurakuntavaaleja. Minkähän takia? Puoluepolitiikalla ei pitäisi olla mitään tekemistä seurakunnan toiminnassa. Muutamille se on jäänyt päälle kunnallispolitiikasta ja siitä ei ole mitään hyvää sanottavaa. Kirkon ja seurakunnan toimintaa ohjaa kristillinen usko ja sen kautta toimiminen Evankelisluterilaisen kirkon toimintaohjeiden mukaan.

Surkuhupaisaa on kepun räpiköinti maan hallituksessa. Kun kannatus lukemat entiselle maan ylivoimaisesti suurimmalle puolueelle näyttävät 10.1 % kannatusta muutama kuukausi ennen vaaleja, niin se varmaan aiheuttaa pientä epätoivoa. Ei jollain Saamelaisten asioiden vatvomisella, vaikka tärkeitä voivat ollakin, mitään kansallisesti merkittävää saada aikaan. Kepu näyttää nyt ryömivän kaikissa käytännön asioissa Marinin hameen alla, vaikka välillä julkisuudessa heitellään erilaisia täkyjä, jotka sitten tosipaikassa lakaistaan sinne lyhyehkön hameen helmaan. "Kyllähän me, mutta nuo pojat" mentaliteetti ei taida nyt auttaa. Edes hallituksen kaataminen tässä vaiheessa ei enää auta. Kepu on nyt auringonlaskun puolue!