Parkanon Shellin kohdalla puoluekanta muuttuu.

Torstai 24.11.2022 - Reijo


Sauvakävelylenkkiä vielä jonkin aikaa. Lupaavia kuvia kuitenkin Käenkoskelta, että säilöttyä lunta ollaan levittelemässä pururadalle. Eli lähipäivinä suksille. Torstaina kuitenkin Tampereelle Saskyn yhtymäkokoukseen ja taas maanantaina maakuntavaltuuston kokoukseen. Sitten vielä illalla kaupunginhallitus. Maanantaina myöskin kaupunginsihteerihakijoiden haastattelut, mutta ne taidan joutua passaamaan.

Seurakuntavaalit Parkanon osalta meni varmaan likimain odotusten mukaan. Oma valtuustopaikkani sijoittui hakijajoukon puoliväliin. Nuoret saivat hyvin ääniä sekä paikkoja ja hyvä niin. "Ikärasismi" ehkä hieman vaikuttaa, koska joitakin vanhoja tippui pois valtuutetuista. Kun muutamia vaalikoneita silmäilin, niin varsinkin nuorten keskuudessa kristillinen ajatusmaailma on hieman erilainen. Tärkeinpänä kriteerinä osallistumiseen oli vaikuttaminen liberaalimpaan suuntaan seurakunnan toiminnassa. Näille ajatuksille esim. Aamulehti jutuissaan antoi paljon palstatilaa. Vihreä/vasemmistolaisuus paistaa toimittajissa. Kun vielä kirkkomme arkkipiispa on sortunut ajattelussaan samalle tasolle, niin täytyy ihmetellä miten kauas seurakunta menee Raamatun opetuksista. Olen aina sanonut, että kun Parkanon kirkossa ensimmäisen kerran kysytään: "Otatko sinä Jalmari tämän Elmerin aviopuolisoksesi" , niin silloin on kirkosta eroaminen ainoa vaihtoehto. Onneksi ainakin eniten vaaleissa ääniä saanut Taru on vaalikoneen mukaan kanssani samaa mieltä.

Seurakuntavaaleissa keskustan poliittisesti sitoutunut ryhmä sai hieman enemmän ääniä, kuin oma ryhmämme ja yhden paikan enemmän valtuustoon. Iso osuus oli pelkästään ääniharavalla, joka oli oletettua.

Ihan mielenkiintoinen uutinen tuolta Savon suunnalta. Entinen Persujen kansanedustaja Osmo Kokko  on lähtenyt KD:n ehdokkaksi seuraaviin eduskuntavaaleihin. Oikea suunta!

Mielenkiintoinen haastattelu oli viikolla Alfassa viikon Parkkonen ohjelmassa, jossa hän haastatteli kansanedustaja Mikko Kärnää. Keskustelussa sivuttiin mm. aihetta , miksi kepu pärjää niin huonosti Etelä-Suomessa. Parkkonen siteerasi kepun entistä puoluesihteeri Laanista jonka kertoi sanoneen, että "Parkanon Shellin kohdalla muuttuu puoluekanta". No ei mua haittaisi vaikka muuttuisi jo Kuivasjärvellä.  Kärnä oli sitä mieltä, että "hallituksessa on tehty kepulaista politiikkaa". Toisaalta hän jatkoi, "ettei nyky hallitukseen olisi pitänyt lähteä ollenkaan". Jotenkin ristiriitaista ajattelua, tai peri kepulaista: